garlinghouse
Ripple

Ripple CEO in interview: ‘Einde van de rechtszaak is nabij’

De juridische strijd tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple sleept al vier jaar aan. In de afgelopen maanden bevinden we ons in de fase van het bepalen van de sancties, waarin Ripple en de overheidsinstantie proberen een boete overeen te komen voor de onrechtmatige verkoop van XRP aan institutionele beleggers.

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, gaf in een recent interview met Bloomberg aan dat de rechtszaak bijna ten einde is. Dit zou een belangrijke mijlpaal zijn voor de crypto-industrie, omdat deze langdurige en complexe zaak eindelijk zou worden afgerond.

Tijdens het interview weigerde Garlinghouse specifieke opmerkingen te maken over de lopende schikkingsgesprekken met de SEC. Hij benadrukte echter dat rechter Analisa Torres in haar uitspraak van 13 juli 2023 duidelijkheid had gegeven over de belangrijkste aspecten van de zaak.

Volgens Garlinghouse is het enige resterende geschilpunt de verkoop van XRP aan institutionele beleggers, die door de rechter als investeringscontracten zijn aangemerkt. Hij herhaalde dat Ripple bereid is te schikken, mits de SEC XRP niet als een effect kwalificeert.

SEC verlaagt boete eis

Eerder in het proces eiste de SEC een enorme boete van $2 miljard, terwijl Ripple slechts $10 miljoen voorstelde. Inmiddels lijkt de SEC water bij de wijn te hebben gedaan, en is het bedrag bijgesteld naar $102,6 miljoen. Deze verschuiving kwam nadat Ripple vonnissen uit andere rechtszaken presenteerde, waarin veel lagere boetes werden opgelegd.

Opmerkelijk genoeg annuleerde de SEC zonder waarschuwing en op het laatste moment een geplande vergadering. De bijeenkomst, die vandaag zou plaatsvinden, werd door velen gezien als een cruciaal moment voor de voortgang van de rechtszaak tegen Ripple.

Opvallende koersprestaties XRP

Ondanks een lichte correctie in de afgelopen 24 uur, heeft XRP een opleving gezien en is het nog altijd met 30% gestegen in een week tijd. Dankzij deze prestaties heeft de digitale munt zijn hoogste niveau sinds april bereikt. Veel beleggers hopen dat de token nog verder zal stijgen zodra de zaak tussen Ripple en de SEC is afgerond.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Ripple-medeoprichter steunt campagne Kamala Harris
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Deskundige voorspelt: Zo kan de XRP koers de magische grens van $100 bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?