garlinghouse
Ripple

Ripple CEO roept op tot ondersteuning van pro-crypto politici in 2024 verkiezingen

Hoewel de populariteit van cryptocurrencies toeneemt, is de algemene acceptatie en duidelijke regelgeving nog steeds een uitdaging. Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, roept op tot een gezamenlijke inspanning binnen de crypto-industrie om Amerikaanse presidentskandidaten die pro-crypto zijn te ondersteunen in de verkiezingen van 2024.

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, spreekt zich al lang uit tegen het huidige Amerikaanse crypto-beleid, dat hij als remmend voor innovatie en ongunstig voor blockchain-technologie beschouwt. Hij benadrukt de noodzaak om pro-crypto politieke kandidaten te steunen, een initiatief waarbij Ripple, in samenwerking met andere leiders in de blockchain-industrie, actief wil bijdragen.

Garlinghouse wijst specifiek op de rol van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), waarvan hij de overregulering als schadelijk voor de crypto-sector ziet. Hij pleit voor meer nadruk op transparantie en regelgevingsconformiteit, essentieel om de onzekerheden binnen de snel evoluerende crypto-industrie aan te pakken. Garlinghouse ziet dit als een cruciale stap om het vertrouwen in en de stabiliteit van de crypto-markt te verbeteren.

Welke politici zijn pro-crypto?

Verschillende Amerikaanse politici tonen een pro-crypto houding, waaronder Republikeinen Vivek Ramaswamy en Asa Hutchinson, en Democraat Dean Phillips. Ramaswamy streeft naar progressieve regelgeving die helderheid biedt over de classificatie van crypto-activa als effecten. Phillips daarentegen zet zich in voor de standaardisatie van crypto-transacties.

Ripple verwacht afronding rechtszaak in 2024

Stu Alderoty, de Chief Legal Officer van Ripple, verwacht dat de langdurige rechtszaak tegen de SEC in 2024 wordt afgesloten. De zaak, gestart in 2020, draait om de verkoop van $1,3 miljard aan XRP tokens, die niet als ‘effecten’ geregistreerd waren.

Een recente mijlpaal voor Ripple was de uitspraak van rechter Analisa Torres, waarin gesteld werd dat XRP geen effect is. Deze ontwikkeling kan een aanzienlijke impact hebben op de waarde van XRP. Alderoty geeft ook aan dat de SEC waarschijnlijk haar focus op andere cryptobedrijven zal blijven houden, wat het belang van heldere regelgeving in de cryptosector benadrukt.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Whales blijven XRP kopen: Accumulatie richting recordhoogtes
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13