garlinghouse
Ripple

Ripple CEO uit heftige kritiek richting SEC voorzitter Gary Gensler

Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) bevinden zich in de laatste fase van hun juridische strijd, waarbij de spanningen hoog blijven.

Tijdens een discussie over de toekomst van cryptocurrency regelgeving, waar ook het Democratische congreslid Ro Khanna aanwezig was, bekritiseerde de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, SEC-voorzitter Gary Gensler.

Garlinghouse noemde Gensler een “Luddiet”, wat verwijst naar iemand die weerstand biedt tegen nieuwe technologieën, en beschuldigde hem van het voeren van een “onwettige oorlog tegen crypto”.

Stap dichter bij concrete crypto regelgeving

Congreslid Ro Khanna benadrukte dat de bijeenkomst een positieve stap was richting het creëren van robuuste regels voor de crypto-industrie. Ondanks dit optimisme blijven veel crypto-enthousiastelingen sceptisch over de bereidheid van de Democraten om crypto volledig te omarmen en te ondersteunen.

Naast Garlinghouse en Ro Khanna waren ook andere belangrijke figuren aanwezig, zoals ondernemer en investeerder Mark Cuban, congreslid Joe Neguse, senator Kirsten Gillibrand en een vertegenwoordiger van de crypto exchange Coinbase.

Het debat over crypto wordt steeds prominenter tussen de Republikeinen en Democraten. De komende Amerikaanse verkiezingen zullen naar verwachting een significante invloed hebben op de crypto-regelgeving. Een crypto-vriendelijke regering kan gunstig beleid invoeren, waar de hele sector uiteindelijk van kan profiteren.

Cruciaal moment voor Ripple en de crypto-wereld

De gesprekken komen op een cruciaal moment voor Ripple en de hele crypto-wereld. Ripple is al bijna vier jaar verwikkeld in een strijd met de SEC. Recentelijk diende Ripple nieuw bewijs in om de rechtbank te beïnvloeden, verwijzend naar het precedent dat is gesteld in de Binance-uitspraak.

Dit bewijs is van cruciaal belang in de huidige fase van de rechtszaak, waarin beide partijen zich bevinden. De SEC eist een boete van $1,95 miljard en een permanent verbod, terwijl Ripple pleit voor een maximale boete van $10 miljoen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13