rechtbank
Ripple

Advocaat voorspelt einddatum voor Ripple vs SEC rechtszaak

De rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) nadert zijn einde. Advocaat Fred Rispoli heeft twee mogelijke data voorspeld waarop rechter Analisa Torres het definitieve vonnis kan uitspreken: 31 juli en 13 juli. Volgens de advocaat zou het vonnis eind deze maand moeten komen, maar het kan ook eerder gebeuren vanwege de poëtische betekenis van 13 juli.

13 juli is een bijzondere datum voor Ripple en de XRP-gemeenschap. Op deze dag in 2023 deed rechter Torres het langverwachte samenvattende vonnis, waarin werd vastgesteld dat XRP op zichzelf geen effect is en dat Ripple geen federale effectenwetten heeft overtreden met de programmatische verkoop van de digitale munt.

Echter, de SEC won het punt betreffende de institutionele verkoop van XRP, wat werd beschouwd als een schending van Sectie 5 van de Securities Act, waarvoor een boete moet worden betaald.

Discussie omtrent boete

De schending bevindt zich momenteel in de remediefase van de rechtszaak. De SEC heeft een boete van $1,95 miljard en een permanent verbod geëist, terwijl Ripple pleit voor een boete van maximaal $10 miljoen. Beide partijen hebben in mei hun documenten met betrekking tot de remedies ingediend.

Daarnaast heeft Ripple extra documentatie ingediend, waarbij ze verwijzen naar de beslissingen in de zaken tegen de crypto-exchanges Binance en Terra om zware straffen te betwisten.

Ripple CEO kritisch op onjuiste berichten

Ripple CEO Brad Garlinghouse heeft kritiek geuit op de onjuiste berichtgeving van verschillende nieuwskanalen over de status van XRP. Rechter Analisa Torres oordeelde dat de populaire altcoin geen effect is, wat een belangrijke overwinning was voor Ripple. Ondanks dat dit vonnis ongeveer een jaar geleden werd uitgesproken, blijft de media volgens Garlinghouse een verkeerd beeld schetsen.

Garlinghouse richt zijn kritiek specifiek op het crypto-nieuwsplatform CoinDesk. Hij beweert dat de website onterecht suggereerde dat XRP mogelijk als een effect kan worden gezien, in strijd met rechter Torres’ uitspraak. Bovendien zouden de woorden van rechter Hamilton onjuist zijn weergegeven, wat de misvatting versterkt dat XRP een effect is. De status van XRP is cruciaal in de rechtszaak tussen Ripple en de SEC, die beweert dat Ripple ongeregistreerde effecten heeft verkocht.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers
Ripple CEO uit heftige kritiek richting SEC voorzitter Gary Gensler
Crypto analist voorspelt: XRP koers kan naar $17 stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen