garlinghouse
Ripple

Ripple CEO zegt dat XRP de volgende Bitcoin is, dit is waarom

Ripple en diens XRP-token zijn al lange tijd een van de populairste crypto-projecten. De recente uitspraak van de rechter heeft hier alleen maar aan bijgedragen, aangezien XRP nu het enige crypto-project is met regelgevende duidelijkheid in de Verenigde Staten.

Volgens sommige analisten is het een van de meest veelbelovende crypto-projecten en zou de koers in de toekomst flink kunnen stijgen.

Integratie binnen het traditionele financiële systeem

Deze discussie kreeg extra aandacht na een uitspraak van Ripple CEO Brad Garlinghouse tijdens een interview met Bloomberg. In een fragment dat op X werd gedeeld, benadrukte Garlinghouse een cruciale factor die bijdraagt aan de prestaties van XRP: de afstemming op regelgevende kaders en instellingen.

“Vanaf het begin heeft Ripple samengewerkt met regelgevers, en we hebben samengewerkt met gereguleerde instellingen, zoals banken, waar er geen regelgevende onzekerheid is,” verklaarde Garlinghouse.

Deze strategische aanpak om binnen het systeem te werken, heeft XRP in een gunstige positie gebracht, vooral met zijn huidige status als de enige altcoin met juridische duidelijkheid in de VS.

In tegenstelling tot Bitcoin, dat aanvankelijk werd ontworpen om buiten het traditionele financiële systeem te opereren, werd XRP gecreëerd om juist binnen dat systeem geïntegreerd te worden. Dit onderscheid heeft Ripple in staat gesteld om wereldwijd partnerschappen aan te gaan met verschillende financiële instellingen, waardoor XRP geloofwaardigheid en bruikbaarheid heeft gekregen die bij andere cryptocurrencies niet te vinden is.

Ripple heeft consequent samengewerkt met regelgevers, vooral in de Verenigde Staten, en heeft gepleit voor duidelijke en consistente regelgevende kaders die innovatie kunnen bevorderen en tegelijkertijd naleving kunnen waarborgen.

Dit heeft ertoe geleid dat XRP wordt gebruikt door banken en financiële instellingen voor grensoverschrijdende transacties, een toepassing die efficiënt en kosteneffectief is gebleken.

Zoals Garlinghouse opmerkte, biedt het oplossen van een probleem “gemeten in biljoenen dollars” een belangrijke kans voor XRP om wereldwijd waarde te creëren.

Kan XRP Bitcoin overtreffen?

Bitcoin wordt vaak aangeduid als “digitaal goud” en dient voornamelijk als een waardeopslag. Hoewel dit voordelen heeft, vooral als bescherming tegen inflatie, beperkt het ook de bruikbaarheid van Bitcoin in praktische financiële transacties.

XRP daarentegen is met een ander doel voor ogen ontworpen. Het is bedoeld om snelle, goedkope grensoverschrijdende betalingen mogelijk te maken, wat het veelzijdiger maakt in dagelijkse financiële operaties.

Deze bruikbaarheid is een cruciale factor in het lopende debat over de vraag of XRP Bitcoin uiteindelijk zou kunnen overtreffen in termen van adoptie en gebruik. XRP biedt bovendien aanzienlijk snellere en goedkopere transacties, en de praktische toepassingen ervan binnen de financiële sector maken een overtuigende zaak voor zijn potentieel om breder geadopteerd te worden.

Ontvang €50 bonus en maak kans op een VIP Trackside Experience bij de Nederlandse Grand Prix!

Wil je de cryptowereld betreden en misschien XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een exclusieve deal tussen Newsbit en OKX krijgen onze lezers een geweldige aanbieding.

Maak een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 50 euro helemaal gratis. Bovendien krijg je een gratis McLaren cap (t.w.v. €30+) thuisbezorgd!

En dat is nog niet alles – je maakt ook kans om fantastische prijzen te winnen, zoals een VIP Trackside Experience bij de Nederlandse Grand Prix!* Meld je nu aan!

Let op: voorwaarden zijn van toepassing op deze actie.

Ripple nieuws

Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13