Ripple, xrp
Ripple

Ripple CTO pleit voor AMM functionaliteit maar ontvangt weinig steun

David Schwartz, de CTO van Ripple, benadrukt het belang van een automated market maker (AMM) functie binnen de XRP Ledger (XRPL). Hoewel hij gelooft dat AMM’s het netwerk kunnen verrijken, lijkt de XRP gemeenschap zijn visie nog niet te delen.

Wat is een automated market maker?

Een AMM is een gedecentraliseerd handelsmechanisme dat sommige cryptocurrency-exchanges hanteren. Terwijl traditionele exchanges orders van kopers en verkopers matchen, stelt een AMM via wiskundige formules automatisch de prijs van een token vast.

Bij consensus een snelle implementatie mogelijk

Schwartz ziet de waarde van AMM-functionaliteit voor de XRP Ledger en bepleit deze toevoeging. Hij benadrukt echter dat er eerst een consensus binnen de XRP-gemeenschap moet zijn. Met voldoende steun kan de implementatie binnen twee weken worden uitgerold. Ondanks de integratie van AMM in Ripple’s recente 1.12.0 update, is er nog geen bevestigde steun van validators.

De XRP Ledger beschikt over een unieke gedecentraliseerde exchange (DEX), waarmee directe crypto-transacties mogelijk zijn zonder een centrale intermediair. Door AMM te integreren, kan de DEX verder worden geoptimaliseerd. Dit zou kunnen resulteren in verbeterde liquiditeit en een efficiëntere handelservaring voor gebruikers. Bovendien opent het de deur naar innovatieve financiële producten die voorheen onbereikbaar waren op de XRPL.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13