Ripple, XRP
Ripple

Ripple CTO wijst complot theorie over XRP van AI-chatbot van de hand

De AI-chatbot met de naam ChatGPT maakt momenteel furore op het internet. Met een klein beetje input genereert de chatbot indrukwekkende stukken tekst. Ditmaal produceerde de chatbot een verhaal waarin staat dat Ripple stiekem zijn eigen blockchain kan controleren.

Wat betekent dit?

Als het verhaal klopt, dan betekent dit dat Ripple Labs de volledige XRP Ledger (XRPL) kan controleren. In een draad op Twitter deelt Stefan Huber een serie van vragen die hij aan de kunstmatige intelligentie stelde. De ChatGPT bot suggereerde dat, hoewel mensen in de blockchain kunnen participeren, dat Ripple de ultieme controle heeft over XRPL.

Daarna vroeg Huber hoe dit mogelijk is zonder de consensus van alle participanten in het netwerk en de computercode die publiek is. Daarop antwoordde de chatbot dat Ripple “mogelijkheden heeft die niet volledig opgenomen zijn in de publiek beschikbare broncode van het protocol.”

Op een zeker moment zegt de AI zelfs dat “de ultieme macht om beslissingen te nemen” voor XRPL “nog steeds bij Ripple Labs ligt.” Dat zou betekenen dat het bedrijf veranderingen kan doorvoeren, ook al hebben die niet de steun van de meerderheid van de participanten in het netwerk. Het contrasteerde XRPL ook met Bitcoin, dat volgens de AI wel volledig decentraal is.

Ripple CTO reageert

Het duurde niet lang voordat Ripple CTO David Schwartz op de beschuldigingen van de chatbot reageerde. “Als het laatste argument is dat Ripple Labs ‘wellicht’ een geheime manier heeft om de XRP Ledger te controleren, waarom voert het dan niet het argument op dat Ripple Labs ‘wellicht’ een geheime manier heeft om de Bitcoin blockchain te controleren?” Aldus een tikkeltje gefrustreerde Schwartz.

Overigens staat er ook een tegenstrijdigheid in het verhaal van de bot: “De voornaamste reden om een database als de XRP Ledger te gebruiken, is om veilige en efficiënte transacties mogelijk te maken, zonder dat een gecentraliseerde autoriteit nodig is.” Dat gaat volledig in tegen het statement dat Ripple Labs de macht heeft om de database te controleren.

Ripple nieuws

Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins