Ripple dient motie in om rechtszaak te verwerpen

Ripple heeft een motie ingediend om een rechtszaak te verwerpen. Er wordt beweerd dat Ripple een niet geregistreerde verkoop van securities van zijn XRP tokens heeft uitgevoerd.

In documenten die op 4 december zijn ingediend, beweert Ripple dat de zaak van de eisers tegenstrijdig is. Naast een aantal eerder genoemde argumenten te herhalen beweert het bedrijf nu ook dat, zelfs als XRP een security was, het statuut van rust verstreken was voordat de rechtszaak was aangespannen.


Ripple zegt dat XRP geen security is

In Ripple’s laatste poging om de zaak af te sluiten, voor de geplande hoorzitting die in midden januari plaatsvindt, herhaalt het bedrijf zijn overtuiging dat XRP geen security is.

In deze laatste poging voegt Ripple dus een nieuw argument toe. Namelijk dat, zelfs als XRP een security zou zijn, de claim van de eiser niet toelaatbaar zou zijn. Dit omdat het statuut van rust alleen claims toelaat binnen drie jaar, nadat de security aan het publiek wordt aangeboden. Deze termijn is al verstreken.

Ripple verkocht in 2013 tot 2015 haar XRP token aan het grote publiek in een zogenaamde coin offering. Het opvallende is dat de zaak tegen Ripple pas in 2018 voor de rechter werd gebracht. Hoofd aanklager Bradley Sostack beweerde dat Ripple investeerders misleidde en XRP verkocht in strijd met de federale wet.

Dat de aanklager te laat is, is niet het enige argument dat Ripple aanvoert. Zo beweert het bedrijf dat Sostack niet heeft kunnen aantonen dat hij daadwerkelijk XRP tokens heeft gekocht van de eerste coin offering. Sostack zou zijn XRP naar verluidt hebben gekocht van een onbekende derde partij via een exchange in januari 2018.


Zullen we ontdekken of XRP een security is?

De rechtszaak is een constante wisselwerking geweest tussen de eisers en Ripple. Zoals eerder werd gerapporteerd, behaalde de aanklager zijn eerste succes, toen Sostack in beroep ging op de SEC richtlijnen.

Ripple heeft vervolgens in september een motie ingediend om de zaak af te doen. Ook verklaarde het bedrijf dat de rechtbank dit niet hoeft op te lossen. Het gaat dan om het oplossen of XRP wel of niet een security is.

Destijds zei de crypto gerichte advocaat Jake Chervinsky het volgende:

“Ripple voert twaalf afzonderlijke argumenten voor het afslaan van de vorderingen van de eiser. Geen enkele gaat volledig in op de vraag of XRP een niet geregistreerde security is. “
 
 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken