XRP token, Ripple
Ripple

Ripple ETF op komst? Expert voorspelt goedkeuring binnen 4-8 maanden

Op donderdag maakte vermogensbeheerder Grayscale het opvallende nieuws bekend dat het een eigen XRP Trust gaat opzetten. Dit heeft de hoop op een XRP exchange-traded fund (ETF), die lange tijd gedoofd leek, opnieuw aangewakkerd. De bekende crypto-expert Blair Campbell deelde op X haar visie over wanneer we de eerste XRP ETF kunnen verwachten.

Volgens Campbell zou de eerste in de Verenigde Staten (VS) genoteerde XRP ETF binnen vier tot acht maanden goedkeuring kunnen krijgen.

Trust vs. ETF: Wat is het verschil?

Het is belangrijk op te merken dat de XRP Trust van Grayscale géén ETF is. Trusts zijn uitsluitend bedoeld voor geaccrediteerde beleggers en vallen onder minder strikte regelgeving. Ze bieden deze groep investeerders een gereguleerde manier om te profiteren van het potentieel van XRP, zonder dat ze direct tokens hoeven te kopen.

ETF’s daarentegen worden over het algemeen als meer bullish gezien voor de onderliggende activa, omdat ze toegankelijk zijn voor particuliere beleggers. Het goedkeuringsproces voor ETF’s is echter strenger en complexer.

Een XRP ETF is realistisch

Het is niet verrassend dat de geruchten over een XRP ETF opnieuw de kop opsteken. Grayscale heeft al eerder Trusts voor Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) omgezet in ETF’s, nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) hiervoor groen licht gaf.

Solana vs. XRP: Wie wint de race naar een ETF?

Volgens Campbell is het opvallend dat niet Solana (SOL), maar waarschijnlijk XRP eerder zijn eigen ETF zal krijgen. De goedkeuringsprocedure voor een Solana ETF loopt namelijk tegen verschillende obstakels aan bij de SEC, die twijfels heeft over de classificatie van Solana als effect. XRP heeft hier inmiddels meer duidelijkheid over gekregen, nadat rechter Analisa Torres in juli 2023 oordeelde dat de verkoop van XRP op exchanges niet valt onder de effectenwetgeving.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ripple nieuws

Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Zuid-Koreaans bedrijf integreert XRP in betalingssysteem
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten