Ripple labs, Ripplenet
Ripple

Ripple gaat samenwerken met Silicon Valley bedrijf

Ripple werkt hard aan het vormen van nieuwe partnerschappen. Ze hebben onlangs een samenwerkings overeenkomst gesloten met Zoniqx om multi-asset tokenisatie op de XRPL te faciliteren.

Zoniqx, een in Silicon Valley gevestigd bedrijf, is expert in het bieden van tokenisatieoplossingen voor activa. Dit proces maakt het mogelijk om fysieke activa in een digitale vorm te vertegenwoordigen en te verhandelen op de blockchain.

Door deze samenwerking met Zoniqx gaat Ripple hun technologie gebruiken om twee slimme systemen, genaamd TPaaS en TALM, te integreren in hun blockchain. Dit maakt het mogelijk om echte dingen zoals huizen, schilderijen of andere waardevolle spullen te ‘tokeniseren’. Zo kun je deze dingen makkelijk en veilig digitaal verhandelen op Ripple’s blockchain.

Tokenisatie van Real World Assets: Een digitale revolutie

De tokenisatie van Real World Assets (RWA’s) verwijst naar het proces waarbij fysieke of niet-digitale activa, zoals onroerend goed, kunstwerken, of edelmetalen, worden omgezet in digitale tokens op een blockchain. Deze tokens dienen als een digitale weergave van eigendomsrechten of een belang in het werkelijke, onderliggende actief.

Dit innovatieve proces maakt het kopen, verkopen, beheren, en bezitten van deze activa veiliger, transparanter, en efficiënter. Het biedt significante voordelen, waaronder verbeterde liquiditeit – het gemakkelijker maken van activa om te zetten in contant geld – en verhoogde toegankelijkheid, waardoor meer mensen kunnen investeren in normaal gesproken ontoegankelijke of dure activa.

Bovendien maakt tokenisatie fractioneel eigendom mogelijk, waarbij investeerders slechts een deel van een actief kunnen bezitten, waardoor de financiële drempel voor investeringen verlaagt en de investeringsmogelijkheden voor een breder publiek opent.

Doel van de samenwerking

Het hoofddoel van de samenwerking is om de efficiëntie en toegankelijkheid van RWA tokenisatie op de XRPL te verbeteren, gebruikmakend van XRP. De XRP Ledger biedt de perfecte infrastructuur voor deze tokenisatie oplossingen vanwege de lage kosten en snelle transacties die het faciliteert.

Deze samenwerking is bijzonder voordelig voor Ripple, omdat het de adoptie en het gebruik van de XRPL versterkt, wat de vraag naar XRP kan verhogen. Bovendien versterkt het Ripple’s positie als een voorloper in de blockchain-industrie, door te laten zien hoe hun technologie real-world toepassingen kan faciliteren en de toegankelijkheid van investeringen in digitale activa kan vergroten.

Is XRP klaar voor een grote prijsstijging?

Na een periode waarin de prestaties van XRP achterbleven bij die van andere toonaangevende cryptocurrencies, lijkt XRP nu aan de vooravond van een positieve ommekeer te staan. Experts, inclusief advocaat Bill Morgan en de Nederlandse cryptoanalist genaamd Crypto Rover, hebben een belangrijke trendverandering in de koers van XRP geïdentificeerd.

Het is nu van cruciaal belang om het $0,60 niveau nauwlettend in de gaten te houden. Analisten vertellen namelijk dat een doorbraak boven dit weerstandsniveau de koers van XRP aanzienlijk kan laten stijgen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Besloten SEC-vergadering wakkert speculatie aan over schikking met Ripple
Deskundigen voorspellen: XRP is klaar voor een ongekende koersstijging
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging