SEC, securities and exchange commission
Ripple

Ripple in problemen: SEC verwerpt voorstel voor verlaging boete

Het Amerikaanse blockchainbedrijf Ripple heeft nieuwe problemen in de rechtszaak met de Securities and Exchange Commission (SEC).

Uit dinsdag vrijgegeven documenten blijkt dat de toezichthouder het voorstel van Ripple heeft afgewezen. In hun motie stelde Ripple voor de boete van $2 miljard, geëist door de SEC, terug te brengen naar slechts $10 miljoen.

Nu dit voorstel is afgewezen, blijft de oorspronkelijke boete van $2 miljard van kracht, wat Ripple in een financieel benarde positie kan brengen. De SEC baseert de boete op de aanzienlijke winst die Ripple behaalde bij de initiële verkoop van XRP aan institutionele beleggers. Deze verkoop, die de SEC als onwettig beschouwt, bracht Ripple naar verluidt $1,3 miljard op.

Advocaten SEC niet eens met Ripple

Ripple stelt dat een boete van $10 miljoen eerlijker zou zijn, gebaseerd op vergelijkbare zaken waarin de SEC boetes heeft opgelegd. In de onlangs vrijgegeven documenten blijkt echter dat de advocaten van de SEC het hier niet mee eens zijn. Ze vinden dat een verlaging van de boete een verkeerd signaal zou afgeven aan andere crypto-uitgevers en ontwikkelaars zelfs zou aanmoedigen om illegale cryptoverkoop voort te zetten.

“Integendeel, het zou andere uitgevers van cryptocurrencies juist stimuleren om Sectie 5 te schenden door het een buitengewoon winstgevende onderneming te maken,” aldus de advocaten van de SEC.

XRP prijs daalt

De XRP-koers reageert negatief op het nieuws. In de afgelopen 24 uur daalde de waarde van de populaire altcoin met 3% naar $0,51, wat bevestigt dat de munt zich nog steeds in een neerwaartse trend bevindt. In maart bereikte XRP nog kortstondig een prijs van $0,73, maar is sindsdien geleidelijk in waarde afgenomen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

1 cruciale factor die de uitspraak in de Ripple vs SEC rechtszaak tegenhoudt
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
Update Ripple rechtszaak: Dit is waarom 20 mei belangrijk was
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP