Ripple bank, xrp, bank
Ripple

Ripple is geschikt om digitale valuta’s van centrale banken te ondersteunen

De race om een digitale valuta voor een centrale bank te lanceren is in volle gang. De huidige wereldleider is China, dat volgens experts minstens 3 jaar voorloopt op de rest van de wereld, aangezien de digitale yuan al wordt getest in tal van restaurants zoals Starbucks en andere bekende partners.


Is RippleNet de oplossing?

De kijk van regeringen over de hele wereld ten opzichte van digitale valuta’s is snel veranderd. Dit omdat het steeds duidelijker wordt dat de wereldeconomie behoefte heeft aan een nieuw financieel systeem.

Dat een digitale valuta van de centrale bank handig kan zijn lijkt nu dus wel duidelijk. Echter, er lijkt een gebrek te zijn aan de juiste infrastructuur om zulke digitale activa snel en goedkoop te verplaatsen. Of is er toch een oplossing?

Volgens Asheesh Birla, manager van RippleNet, zouden lokale CBDC’s perfect via het RippleNet verzonden kunnen worden. Hij vertelt:

“Ik denk dat RippleNet digitale valuta’s van centrale banken daadwerkelijk kan helpen om geld efficiënter te laten stromen.”


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Ripple heeft de potentie om de wereld te veranderen

Verschillende rapporten benadrukken ook dat de betalingstechnologieën van Ripple perfect geschikt zijn om deze valuta’s snel en goedkoop te verzenden, met de XRP token als overbruggingsvaluta.

De Group of Thirty, een vooraanstaand onafhankelijk panel van prominente figuren uit de financiële sector, heeft onlangs verklaard dat Ripple een groot potentieel heeft en het huidige financiële landschap zou kunnen herdefiniëren.

De Bank of France verklaarde ook in een rapport dat zowel Ripple als Ethereum in staat zouden zijn om de digitale euro aan te drijven. Hoewel de Europese Centrale Bank al geruime tijd onderzoek doet naar de digitale euro en hiervoor al een taskforce heeft opgericht, is de voortgang van dit orgaan tot dusverre onbevredigend.

Met name de toonaangevende banken vereniging in Duitsland roept sinds het begin van het jaar op tot de ontwikkeling van een digitale euro, zodat we op lange termijn het contact met het financiële systeem van morgen niet verliezen en daardoor te afhankelijk worden van China. of Amerika.