Ripple, xrp
Ripple

Ripple kondigt nieuwe subsidies aan voor XRPL-ontwikkeling

Ripple blijft ondanks de regulerende onzekerheid vooruitgang boeken met zijn blockchain. De XRP Ledger (XRPL) heeft in het tweede kwartaal van 2023 namelijk nieuwe financiele ondersteuning aangekondigd.

Wat houden de subsidies in?

De nieuw aangekondigde XRP-subsidies zijn bestemd voor ontwikkelaars van de XRP Ledger (XRPL) en diens side chains. Wave of Innovation, de organisatie achter deze subsidies, zal ontvangers selecteren op basis van specifieke criteria die vóór de conferentie in maart 2024 bekendgemaakt worden.

Door een ruimere groep ontwikkelaars te betrekken, waaronder zij die aan XRPL side chains werken, wordt het XRPL-ecosysteem verder gestimuleerd. Dit bevordert de groei en adoptie van XRP voor diverse toepassingen, wat de waarde en relevantie van XRP in de cryptowereld potentieel versterkt.

Groeiend aantal adressen

Afgezien van de subsidies toont het XRP-ecosysteem positieve groei. Het aantal wallet-adressen steeg dit jaar naar ruim 4,8 miljoen, terwijl dit in april 2022 nog 4,1 miljoen was. Deze groei toont een bredere acceptatie onder gebruikers, van individuele beleggers tot grote ‘whales’, ondanks debatten over centralisatie. Hoewel men voorzichtig moet zijn met deze cijfers – sommige gebruikers bezitten meerdere wallets – bevestigt de stijging de aanhoudende innovatie en groei binnen XRP’s ecosysteem.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Waarom kocht Ripple 700 miljoen aan XRP tokens terug?
XRP stijgt naar de 4e positie in Cryptomarkt, overtreft Binance Coin in marktkapitalisatie
XRP Koers kan tot $14 stijgen na Golden Cross op 4-daagse grafiek
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%