Ripple

Ripple koopt XRP ter waarde van $46 miljoen

Ripple koopt XRP tokens op, ondanks het al een aanzienlijk deel van het totale aanbod van de munt bezit.


Verantwoordelijke stakeholder

Ripple kocht in het derde kwartaal van dit jaar iets minder dan $50 miljoen aan XRP tokens op. Dit werd gisteren bekend gemaakt. Dat is ondanks het feit dat het bedrijf al een enorm aantal XRP tokens bezit. Ripple bezit namelijk al bijna de helft van het volledige XRP-aanbod. Dit wordt bewaard op zijn eigen rekeningen, zodat ze het aan andere bedrijven kunnen verkopen. In het marktrapport zei Ripple:

“Als XRP-houder gelooft Ripple dat proactieve communicatie en transparantie deel uitmaken van een verantwoordelijke stakeholder”

Gezien het gedrag van het bedrijf eerder dit jaar is de aankoop geen verrassing. Ripple gaf in een eerder kwartaalrapport al aan dat het bezig was met het kopen van XRP.


‘Ondersteunen van gezonde markten’

De beslissing van Ripple om XRP tokens te kopen is genomen om “gezonde markten te ondersteunen” en fungeert op korte termijn als een productoplossing voor de Line of Credit-bèta.

De ‘line of credit’ van Ripple is een nieuwe dienst op het RippleNet. Het stelt klanten in staat om on-demand liquiditeit (ODL) te gebruiken om kapitaal op aanvraag te verkrijgen. Deze oplossing biedt klanten de mogelijkheid om XRP rechtstreeks bij Ripple te kopen op krediet, wat vooraf kapitaal oplevert. Ripple suggereert dat dit kan ‘helpen om hun bedrijfsprestaties en schaalvergroting te versnellen’.

Op de lange termijn bouwt Ripple deze ODL-mogelijkheden uit om XRP-liquiditeit te verkrijgen “van de open markt, niet alleen van Ripple.”

In het derde kwartaal wordt Ripple’s focus op ODL-gerelateerde verkopen heel duidelijk aan de hand van de cijfers. Volgens een door het bedrijf verstrekte verkoopoverzichtstabel verdiende Ripple $81 miljoen aan OAO-verkopen, een aanzienlijke stijging ten opzichte van de $32 miljoen in het voorgaande kwartaal.