XRP
Ripple

Ripple krijgt groen licht van Singaporese toezichthouder

Ripple heeft een in principe regelgevende goedkeuring verkregen van de Singaporese financiële toezichthouder. Dit betekent dat ze nu digitale activabetalingen en tokenproducten mogen aanbieden in het land.

In een verklaring van 22 juni bevestigde Ripple de goedkeuring van de Monetary Authority of Singapore (MAS). Deze goedkeuring maakt het mogelijk voor hun dochteronderneming – Ripple Markets Asia Pacific – om haar On-Demand Liquidity (ODL) verder op te schalen. De ODL maakt het mogelijk voor Ripple’s klanten om XRP wereldwijd te verplaatsen zonder tussenkomst van banken.

Regelgeving onder de Singaporese Payment Service Act

Ripple vroeg de vergunning voor institutionele betalingen aan onder de Singaporese Payment Service Act. Ripple CEO Brad Garlinghouse prees de Singaporese toezichthouder voor zijn “pragmatische, innovatie-gerichte benadering” van diensten gerelateerd aan cryptocurrency. Hij voegde eraan toe dat Singapore een belangrijke toegangspoort zal bieden voor Ripple’s bedrijfsactiviteiten in de regio Azië-Pacific.

Alderoty, Ripple’s hoofd juridische zaken, merkte op dat Singapore’s proactieve houding een pad baant voor andere regelgevende instanties die een helder regelgevend beleid willen ontwikkelen. Hij legde uit dat deze goedkeuring Ripple in staat stelt om een breder klantenbestand te bedienen.

“Het voorlopige groene licht van de MAS helpt ons om klanten die de blockchain- en crypto-technologieën verder willen ontwikkelen, beter te ondersteunen. Hiermee streven we naar een inclusiever en grenzeloos financieel systeem.”

Uitbreiding in Azië-Pacific

Ondanks de lopende rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities Exchange Commission (SEC), blijft Ripple’s groei in de Azië-Pacific regio onverminderd doorzetten. In 2022 is het bedrijf erin geslaagd het aantal werknemers op het hoofdkantoor in deze regio te verdubbelen, wat onderstreept wordt door het feit dat de meerderheid van de On-Demand Liquidity (ODL) transacties via Singapore verloopt.

De Singaporese toezichthouder, de Monetary Authority of Singapore (MAS), zet ook stappen om de digitale geldmarkt te regelen. Ze hebben op 21 juni een witboek uitgebracht, genaamd ‘Purpose Bound Money’. Hierin geven ze regels voor fintech-bedrijven die digitale geldservices in Singapore willen aanbieden. Deze stappen laten zien dat Singapore een belangrijke plek wil zijn in de groeiende cryptowereld.

Een groeiende rol in de ontwikkeling van CBDC’s

Er is meer positief nieuws te melden voor Ripple. Er is een toenemende stroom van berichten die bevestigen dat landen hun centrale banken inzetten om de Ripple-technologie te gebruiken voor het ontwikkelen van Central Bank Digital Currencies (CBDC’s). Een duidelijk voorbeeld hiervan is de samenwerking die Ripple op 15 juni is aangegaan met de Colombiaanse centrale bank, Banco de la República. Het doel van deze samenwerking was om een CBDC te testen op Ripple’s XRP Ledger.

Maar de samenwerking met Colombia is slechts het topje van de ijsberg. Ripple werkt ook samen met centrale banken in Montenegro en Thailand, en heeft banden met tal van andere regionale banken en financiële instellingen over de hele wereld. Deze groeiende lijst van samenwerkingen onderstreept de toenemende relevantie van Ripple’s technologie in de wereldwijde financiële infrastructuur.

Ripple nieuws

Ripple-medeoprichter steunt campagne Kamala Harris
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Deskundige voorspelt: Zo kan de XRP koers de magische grens van $100 bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?