Ripple Nieuws

Ripple krijgt steun van grote spelers in SEC-rechtszaak

Volgens een tweet gedeeld door ‘CryptoLawUS’ hebben twee grote marktspelers besloten om Ripple te steunen in de rechtszaak tegen de SEC.

Phillip Goldstein en een groep genaamd ‘ICAN’ (Investor Choice Advocates Network) zijn van plan om een amicusbrief naar de rechtbank te sturen. Goldstein is mede-oprichter van Bulldog Investors. ICAN is een advocatenkantoor zonder winstoogmerk dat ondervertegenwoordigde investeerders en zakenmensen helpt.

Het document liet zien dat Goldstein zich al eerder tegen de SEC keerde. Zowel hij als de ICAN vertegenwoordigen de belangen van marktdeelnemers. In dit specifieke geval gaat het dus om Ripple. De amicusbrief is opgesteld door een advocaat die beide partijen vertegenwoordigt.

SEC wil macht uitbreiden

Volgens het document is Phillip Goldstein van mening dat de SEC de neiging heeft om haar gezag uit te breiden tot buiten haar wettelijke limieten.

Het doel van de nieuwe amicusbrief is om te benadrukken waarom de inspanningen van de SEC om controle te krijgen over cryptocurrencies en andere digitale assets een ongeoorloofde uitoefening van de regelgevende macht is.

SEC verzet zich tegen amicusbrief

De SEC is niet gediend van dit soort inmengingen. Eerder vroeg de SEC rechter Torres al om de inmenging van TapJets en I-Remit tegen te houden. Deze bedrijven wilden een amicus brief indienen als steunbetuiging aan Ripple. Ondanks dat de SEC het hier niet mee eens was, mogen beide bedrijven dit doen.

Zowel TapJets als i-Remit richtten zich in hun brieven op het belang van XRP voor hun bedrijf. I-Remit is gevestigd in de Filippijnen en vertrouwt sterk op Ripple voor goedkope transacties. TapJets benadrukte dat XRP van vitaal belang is voor zijn bedrijfsmodel, omdat het de klok rond snel vluchten mogelijk maakt.

De rechtszaak werd in december 2020 door de SEC aangespannen tegen Ripple Labs en zijn twee topmanagers – Brad Garlinghouse en Christopher Larsen. De SEC beweerde dat zowel leidinggevenden als het bedrijf XRP als een niet-geregistreerde securities hadden verkocht. Onlangs verklaarde Brad Garlinghouse dat hij verwacht dat de zaak in de tweede helft van volgend jaar wordt opgelost.

Ripple nieuws

30 november een cruciale datum in de Ripple versus SEC rechtszaak
Advocaat Ripple: SEC heeft XRP niet bestempeld als een effect
Ripple Labs overweegt om bepaalde bedrijven uit FTX-imperium te kopen
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten