Ripple labs, Ripplenet
Ripple

Ripple Labs neemt wéér een nieuw bedrijf over

Ripple is hard op weg om zijn ambitie te realiseren om het grootste betalingsbedrijf ter wereld te worden. Dit streven kreeg onlangs een impuls door de overname van het blockchainbedrijf Standard Custody.

De groeistrategie van Ripple

Standard Custody, een expert in het verlenen van gespecialiseerde financiële diensten op het gebied van crypto-bewaring, speelt een cruciale rol in het veilig stellen van crypto-activa voor haar klanten. Het biedt een breed scala aan custodial-diensten, waaronder vermogensbeheer en de afwikkeling van transacties. Door Standard Custody over te nemen, streeft Ripple ernaar zijn reeks regelgevende licenties te verbreden, inclusief het verwerven van een New York BitLicense en vergunningen voor geldovermakingen in bijna 40 staten van de VS.

Deze overname past binnen Ripple’s groeistrategie, die zich kenmerkt door een reeks strategische acquisities, waaronder die van Metaco en Fortress Trust, om zijn aanbod verder uit te breiden voorbij de kern van betalingsoplossingen. Metaco, gevestigd in Zwitserland, specialiseert zich in digitale activa en blockchain oplossingen, met een focus op beheersoplossingen voor financiële instellingen en banken. Deze strategische stappen benadrukken Ripple’s ambitie om zijn dienstverlening uit te breiden en te diversifiëren, wat wijst op een toekomst waarin het bedrijf meer biedt dan alleen betalingsverwerking.

Ripple’s juridische strijd met de SEC en de onzekerheid over een schikking

Terwijl Ripple stappen zet om zijn regelgevende licenties uit te breiden, is het betalingsbedrijf nog altijd verwikkeld in een juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Recente speculaties over een mogelijke schikking tussen Ripple en de SEC zijn ontkracht. Geruchten ontstonden nadat de SEC Ripple vroeg om financiële informatie te verstrekken over de institutionele verkoop van XRP. 

Deskundigen zoals Jesse Hynes en advocaat Bill Morgan benadrukken echter dat deze geruchten voorbarig zijn en niet serieus moeten worden genomen totdat er daadwerkelijk een overeenkomst is bereikt.

De rechtszaak bevindt zich nu in de fase van remedies, waarbij Ripple tegen 20 februari financiële gegevens moet overleggen. Deze fase zal cruciale beslissingen over correctieve acties of compensaties bepalen, terwijl tussen 13 maart en 29 april 2024 argumenten over mogelijke maatregelen worden gepresenteerd. Hoewel Ripple tot nu toe belangrijke juridische overwinningen heeft behaald, blijft de uitkomst van het proces onzeker.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13