Ripple lanceert X-Border App met Thaise bank

Thailand is een land waar meer mobiele abonnementen zijn afgesloten dan dat er mensen zijn. Mede daardoor is mobiel bankieren ook enorm groot in het land. Na een samenwerking met een Thais geldtransactie bedrijf, wortelt Ripple zich dieper in de Thaise markt door zijn krachten te bundelen met de grootste commerciële bank van het land, genaamd SCB.


Ripple wortelt zich dieper in de Thaise markt

Direct na de samenwerking met DeeMoney, waarmee meer dan 1 miljoen Thaise personen geld naar hun moederland kunnen sturen, drijft Ripple nu een nieuwe betalingsapp aan voor de grootste bank van Thailand, genaamd Siam Commercial Bank (SCB).

Thailand staat bovenaan als het gaat om gebruikers van mobiel bankieren. De mobiele app van de SCB bank is dan ook altijd al zeer populair geweest bij de klanten. Met de RippleNet technologie kunnen klanten nu grensoverschrijdende betalingen rechtstreeks vanaf hun mobiele apparaten verzenden. Arthit Sriumporn, van Commercial Banking, verklaarde:

“De Siam Commercial Bank is meer dan 100 jaar oud en is de grootste bank van Thailand met meer dan 1.000 vestigingen in het hele land. We ondersteunen een breed scala aan klanten, van detailhandel tot kleine en middelgrote ondernemingen (MKB’s) en bedrijven. Onze focus ligt altijd op het verrijken van de klantervaring en RippleNet heeft ons hierbij geholpen met geldovermakingen.”

Doordat de Thaise inwoners zo’n grote voorkeur hebben boor mobiel bankieren werd de 100 jaar oude bank gedwongen om digitaal te innoveren. Deze innovatie heeft de bank naar de nummer één plek op de Thaise mobiele markt voor commercieel bankieren geduwd.


Denk jij dat Ripple de financiële wereld gaat veranderen? Koop dan XRP tokens bij de goedkoopste crypto exchange, genaamd Bitvavo. Klik hier en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten.


Nieuwe App zorgt voor extra gemak

Hoewel DeeMoney zich momenteel vooral richt op het toestaan dat Thaise mensen die in het buitenland wonen, sneller en goedkoper geld naar huis kunnen sturen, richt SCB zich vooral op klanten die geld verzenden van Thainland naar andere landen. Dit is voornamelijk voor andere landen in Zuidoost-Azië, zoals Cambodja, Laos en Myanmar. Arhit merkte op:

“Toen mensen zo gewend raakten aan het gemak van bankieren vanaf hun telefoon, lagen de verwachtingen van de klanten steeds hoger. Klanten die geld naar familie en vrienden buiten Thailand stuurden, vonden het niet leuk dat het nog steeds ging om een filiaal te bezoeken, veel formulieren in te vullen en vervolgens vijf dagen te wachten totdat het geld daar was.”

Recente schattingen brengen het aantal migrerende werknemers in Thailand op bijna 5 miljoen. De noodzaak om geld naar hun familieleden te sturen, heeft de overmakingsmarkt gewaardeerd op 68 miljard dollar. Door RippleNet-technologie te gebruiken, kunnen klanten van de bank sneller, goedkoper en gemakkelijker geld overmaken. Sriumporn legde uit:

“We hebben ‘SCB Easy’ gemaakt, een app die op Ripple draait en waarmee onze klanten vanaf hun telefoon geld naar familie en vrienden in het buitenland kunnen sturen. Overboekingen gebeuren in realtime, maar zijn nog steeds goedkoper dan het vijfdaagse proces. We hebben RippleNet gebruikt om verbinding te maken met bankpartners over de hele wereld, wat ons heeft geholpen meer gangen te openen en meer klanten snel en gemakkelijk te bedienen.”