Ripple

Ripple oprichter hamert op nieuwe aanpak in Amerikaanse crypto regulatie

Chris Larsen, mede-oprichter van Ripple, heeft kritiek geuit op de aanpak van de Verenigde Staten ten aanzien van cryptoregulatie. Hij is van mening dat er een dringende behoefte is aan heldere richtlijnen, in plaats van de huidige strategie van de Securities and Exchange Commission (SEC) die voornamelijk bestaat uit het straffen van betrokken partijen, waaronder Ripple zelf, evenals crypto-exchanges zoals Binance en Coinbase.

In juni 2023 spande de SEC rechtszaken aan tegen Binance en Coinbase. Binance en haar oprichter, Changpeng Zhao, worden beschuldigd van meerdere overtredingen, waaronder het opereren van een ongeregistreerde exchange. De aanklacht tegen Coinbase betreft meningsverschillen over de classificatie van cryptocurrencies. De uitkomst kan verstrekkende gevolgen hebben voor de gehele crypto-industrie. In plaats van het handhaven van crypto via strafrechtelijke procedures vraagt de Ripple mede-oprichter om een andere aanpak.

Dubai en Singapore voorop in crypto regulering

Chris Larsen wijst naar andere landen waarbij crypto regulatie op het moment grote sprongen maakt. Dubai en Singapore hebben wel een regelgevend kader weten op te zetten dat blockchain ondernemers duidelijke handvatten biedt. Zo heeft Dubai in maart van 2022 de Virtual Asset Regulatory Authority (VARA) opgericht, ‘s werelds eerste onafhankelijke crypto-toezichthouder. Singapore zet stappen om de voordelen van blockchain en cryptocurrency te benutten binnen een beheerste financiële omgeving. De Payment Services Act biedt sinds 2020 een kader voor crypto-regulatie. Bovendien heeft de Monetary Authority of Singapore (MAS) in april 2022 de licentievereisten uitgebreid en biedt het richtlijnen aan banken voor crypto-transacties, waarbij innovatie en groei centraal staan.

Chris Larsen ziet gemiste kansen binnen Amerika. Zijn eigen stad, San Francisco, dat onder andere bekend staat om zijn vele tech bedrijven, had de blockchain hoofdstad van de wereld kunnen worden. Maar door het optreden van de Amerikaanse overheid is roet in het eten gegooid. De stad ervaart nu de problemen met een hoog leegstandspercentage. Het percentage van onbezette of ongebruikte gebouwen in de stad is op het moment erg laag.

Ripple Verzet zich tegen SEC’s Kort Geding Verzoek

Ripple’s advocaten stellen dat de voorwaarden voor het goedkeuren van het kort geding verzoek van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) niet zijn voldaan. Ze benadrukken dat de SEC zelf heeft toegegeven dat een uitgebreid proces noodzakelijk is, ongeacht de uitkomst van het gevraagde kort geding. CEO Brad Garlinghouse beweert dat de SEC in juli op cruciale punten verloor. Ripple dringt er bij de rechtbank op aan het verzoek van de SEC af te wijzen, benadrukken dat de zaak voortduurt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?