Ripple

Ripple plant een agressieve uitbreiding voor XRP in 2021

Asheesh Birla, de algemeen directeur van Ripple, heeft in een interview laten weten dat Ripple zijn software oplossingen en de XRP in 2021 flink zal gaan uitbreiden.


Sterke prestaties

XRP heeft in de afgelopen weken sterke prestaties laten zien. Hierdoor zag XRP zijn waarde stijgen met maar liefst 163% in de afgelopen 30 dagen tot een prijs van circa $0,61. Dit plaatst de XRP bovenaan de lijst van best presterende crypto valuta’s. In een nieuwe podcast van Lend Academy legt Ripple’s General Manager Asheesh Birla uit dat het bedrijf de komende maanden een agressieve uitbreiding voor de XRP plant. Naar verluidt wordt voornamelijk de On-Demand Liquidity van het product moet verder worden aangepast. Dit zei Ashessh Birla over de geplande uitbreiding:

”U kunt de crypto valuta naar drie bestemmingen over de hele wereld verzenden, als ik het goed heb. We breiden dat flink uit in 2020 en 2021. We gaan door met het uitbreiden van ODL, on-demand liquiditeit. Ik zei dat dat we een paar landen hebben als eindbestemming is. Daar willen we waar mogelijk wereldwijde dekking van krijgen door de toezichthouders.”

Volgens Birla speelt vooral het wereldwijde regelgevingskader een belangrijke rol. Ripple CEO Brad Garlinghouse benadrukte in het verleden dat hij er vaak aan heeft gedacht om de VS als locatie te verlaten. Dit omdat het nog steeds niet duidelijk is of de XRP als een security is geclassificeerd of niet. Hij noemde Londen als een mogelijke nieuwe locatie. Dit omdat de XRP daar als commodity is geclassificeerd en daar te maken heeft duidelijk gedefinieerde wetten.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Wellicht op zoek naar een andere locatie

In een recent interview herhaalde hij dat Ripple naar een andere locatie zal moeten verhuizen, als de Verenigde Staten geen duidelijk kader bieden. Anders zouden aandeelhouders van het bedrijf mogelijk kunnen vertrekken. Bovendien beschrijft Birla waarom MoneyGram en Azimo de twee belangrijkste gebruikers van OAO zijn en dat zij de internationale uitbreiding sterk stimuleren:

”De tractie was zo goed dat 10% van de Amerikaanse dollar naar Mexico, de grootste corridor ter wereld voor geldovermakingen, 10% daarvan gaat nu over blockchain-technologie, digitale activa en RippleNet.”

Hiernaast merkte Birla ook op dat steeds meer bedrijven én individuen beseffen dat banken niet meer absoluut noodzakelijk zijn om geld goedkoop, snel en betrouwbaar over de landsgrenzen te verplaatsen. Hierover zei Birla het volgende:

“We hebben in slechts een paar jaar na de lancering een behoorlijke deuk gemaakt in het vertrouwen van de mensen in banken Dus dit is echt. Mensen gebruiken het. Het is veel beter in vergelijking tot de traditionele wereld, waar wereldwijd tonnen kapitaal worden voor-gepositioneerd om betalingen te vergemakkelijken, wat gek is. Nu vertrouwt u een digitaal bezit. U vertrouwt deze grote megabanken niet om uw geld te verplaatsen.”


Het nieuwe kredietproduct van Ripple voldoet aan de grote vraag

Birla sloot de podcast af met de vooruitzichten dat Ripple zijn nieuwe product “Line of Credit” nog sterker uit gaat brengen in 2021. Dit is momenteel beschikbaar voor alle RippleNet klanten in de bèta-versie. Daarnaast wordt het gebruikt om kapitaal aan te trekken. Het product is vooral interessant voor Fintechs en kleine en middelgrote ondernemingen. Aangezien zij de XRP kunnen lenen om leningen te gebruiken voor elke markt, ongeacht de verzendbestemming of de Fiat-valuta.

Birla zei dat de huidige traditionele financiële infrastructuur door de coronapandemie niet volledig kan voldoen aan de toenemende vraag naar leningen:

”Je ontvangt leningen, je ontvangt betalingen, waardoor er voor ons veel ruimte ontstaat om te innoveren. Een daarvan is met name e-commerce. Ik denk dat je met COVID een explosieve groei van e-commerce hebt gezien. Echter denk ik niet dat we de juiste soort financiële infrastructuur hebben om dit soort bedrijven te ondersteunen. Ik kijk er echt naar uit om op dat gebied te innoveren.”