Ripple bank, xrp, bank
Ripple

Ripple rechtszaak nadert cruciale fase – Dit is wat je moet weten

De rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) nadert mogelijk zijn laatste fase. De uitkomst hangt echter af van de bereidheid van beide partijen om niet in beroep te gaan en overeenstemming te bereiken over eventuele boetes.

Ashley Prosper, een bekende voorstander van XRP, heeft via het sociale platform X enkele misverstanden over de zaak opgehelderd.

Wanneer kan een uitspraak worden verwacht?

Veel investeerders geloven dat het definitieve oordeel van rechter Analisa Torres al in april verwacht kan worden. Prosper wijst er echter op dat de deadline voor het indienen van documenten op 29 april is vastgesteld. Daarom is het waarschijnlijker dat een uitspraak pas rond juli of augustus zal volgen. Volgens deze expert kan het, in het ongunstigste geval, zelfs tot volgend jaar duren voordat er een uitspraak komt.

Vrijgeven van documenten

Een andere belangrijke misvatting die binnen de XRP-gemeenschap heerst, betreft de toegankelijkheid van Ripple’s financiële documenten na openbaarmaking. Ashley Prosper heeft opgehelderd dat deze documenten pas op 13 maart voor het publiek beschikbaar zullen zijn, overeenkomstig met de planning van de SEC voor het indienen van hun standpunten over voorgestelde maatregelen.

De documenten die Ripple binnenkort zal vrijgeven, bestaan niet alleen uit de door accountants gecontroleerde financiële overzichten voor de jaren 2022 en 2023, maar zullen ook inzage geven in de opbrengsten uit de verkoop van XRP aan institutionele klanten sinds de aanklacht door de SEC in december 2020.

Schikking: De enige snelle oplossing om de rechtszaak te beëindigen

Tot slot onderstreepte Prosper dat een schikking de enige weg is waardoor de rechtszaak tussen de SEC en Ripple al in april afgerond zou kunnen worden. Dit staat in duidelijk contrast met de houding van de SEC, die tot nu toe geen enkele bereidheid tot een schikking heeft getoond. Dit contrast heeft bij sommige leden van de XRP-gemeenschap tot misverstanden geleid, waarbij zij onterecht aannamen dat een snelle oplossing nabij was.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Mogelijk binnenkort al schikking of vonnis in Ripple vs SEC rechtszaak
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Crypto analist: Dit is hoe Ripple (XRP) naar 1000 dollar kan stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC