rechtbank
Ripple

Ripple slaat terug: ‘SEC heeft geen grond voor beroep’

Ripple laat zich niet kennen in de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en zegt middels zijn advocaten dat de uitzonderlijke vereisten die nodig zijn om de goedkeuring van het certificeringsverzoek van de toezichthouder voor een kort geding te rechtvaardigen, niet aanwezig zijn. Heel simpel gezegd zou het beroep van de SEC volgens de advocaten van Ripple niet door mogen gaan.

Ripple vecht voor gerechtigheid

Volgens Ripple zijn er om meerdere redenen geen gronden voor een kort geding. Normaal gesproken is een kort geding een manier om een rechtszaak versnelt te laten verlopen. Ripple zegt dat de SEC toegeeft dat een langdurige rechtszaak noodzakelijk is, ongeacht of het gevraagde kort geding slaagt.

Om die reden zou een kort geding volgens Ripple niet passend zijn. Verder is de beperkte uitspraak van de rechtbank volgens Ripple geen rechtsvraag die voor tussenvonnis vatbaar is.

Verder zegt Ripple dat de grond voor het beroep slechts het ongenoegen van de SEC over de toepassing van Howey door de rechtbank op de meeste XRP-transacties van de gedaagden (Ripple).

Volgens Ripple CEO Brad Garlinghouse heeft de SEC op alle belangrijke punten verloren na de uitspraak van de rechtbank in juli.

Belangrijk voor de crypto-industrie

In een poging om te voorkomen dat de baanbrekende uitspraak mogelijk wordt teruggedraaid, vraagt Ripple de rechtbank om het verzoek van de SEC niet in te willigen.

“De rechtbank dient de motie van de SEC voor certificering af te wijzen. De rechtbank dient ook het verzozek van de SEC om opschorting hangende het beroep af te wijzen om de redenen die worden genoemd in het afzonderlijk ingediende verzet van de individuele gedaagden”, aldus de advocaten van Ripple.

Laat dit in ieder geval duidelijk maken dat de rechtszaak tussen Ripple en de SEC nog niet ten einde is en dat er nog van alles kan gebeuren met XRP.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ripple of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Ripple-medeoprichter steunt campagne Kamala Harris
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Deskundige voorspelt: Zo kan de XRP koers de magische grens van $100 bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?