Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Ripple smeedt vier nieuwe partnerschappen

Het is een zwaar jaar geweest vanwege de wereldwijde pandemie en de daaruit voortvloeiende crises, maar dat weerhield Ripple er niet van om nieuwe partnerschappen te sluiten.

Het Amerikaanse crypto bedrijf heeft onlangs een aantal grote stappen gezet in zijn inspanningen om aan te dringen op de reguliere acceptatie van zijn digitale token, genaamd XRP. Ripple heeft sinds het begin van het jaar verschillende nieuwe partnerschappen gesloten.


De nieuwe partners van Ripple

Het bedrijf kondigde via een blogpost aan dat Ripple’s University Blockchain Research Initiative (UBRI) vier nieuwe namen heeft toegevoegd aan de huidige lijst van partnerinstellingen.

De namen die toetreden tot het UBRI-netwerk zijn ETH Zürich, de Universiteit van Zürich, de Ryerson Universiteit en het Instituto Tecnológico Autónomo de México (ITAM). Deze vier partners brengen het totale aantal UBRI-partnerschappen op 37 in 15 landen.


Een onderzoekscentrum

Ripple voegde eraan toe dat de partners samen aan een nieuw project werken. Het Fintech Innovation Lab van de universiteit van Zürich bouwt naar verluidt een Centre for Sustainable Digital Finance dat ’s werelds eerste interdisciplinaire onderzoekscentrum in het landschap van digitale financiën zou zijn.

Het onderzoekscentrum wordt verplicht om “onderzoek te doen naar de digitalisering van financiële diensten in samenwerking met meerdere belanghebbenden, waaronder toezichthouders, bedrijven, financiële bedrijven en consumenten.”


Een snelle groei in Mexico

Ripple benadrukte ook de groeiende blockchain-sector in Mexico, die de afgelopen twee jaar met 90% is gegroeid. Traditionele bedrijven in Mexico zijn overgestapt op blockchain-oplossingen om met tekortkomingen om te gaan. De UBRI-samenwerking met ITAM zal nieuwe cursussen formuleren om studenten goed uitgerust te maken voor de enorme vraag naar Fintech- en blockchain-talent.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten