Ripple Nieuws

Ripple staat er goed voor, boete is best mogelijke resultaat voor SEC

Advocaat John E. Deaton zegt dat de enige overwinning die de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op Ripple kan pakken, is dat het tussen 2013 en 2017 XRP tokens verkocht als een effect. Deaton is de advocaat die ruim 75.000 XRP-investeerders vertegenwoordigt in een zaak tegen de SEC.

Wachten op de rechter

Op het moment van schrijven is de zaak inmiddels in een dergelijk stadium, dat beide partijen alleen nog wachten op het oordeel van de rechter. Zowel de SEC als Ripple hebben reeds alle vereiste documentatie aangeleverd. Volgens Deaton wil de SEC veel teveel in de rechtszaak tegen Ripple en is het niet mogelijk om alle verkopen van XRP als effect aan te merken.

Op dit moment verkoopt het alleen nog XRP die bedoeld zijn voor ODL-transacties. Dit zijn transacties die daadwerkelijk een functionele waarde hebben. Deze transacties van XRP hebben in principe niets te maken met een investeren.

De partijen die om deze reden XRP kopen van Ripple, doen dat niet om er rijker van te worden. Die partijen doen dat om transacties te doen met de software voor hun eigen bedrijfsvoering. Om die reden verwacht Deaton dat alleen de XRP die tussen 2013 en 2017 aan investeerders verkocht werd als effect aangemerkt kan worden.

Boete als beste resultaat

Als gevolg van die conclusie, verwacht Deaton dat de SEC er niet in slaagt om toekomstige verkopen van XRP te verbieden. Een boete voor Ripple is volgens Deaton het best mogelijke resultaat voor de Amerikaanse toezichthouder. Dat neemt niet weg dat de advocaat erkent dat dit allemaal afhangt van of de rechter de dingen op zijn manier ziet.

Zo duurt de slepende strijd tussen Ripple en de SEC nog altijd voort en blijven de investeerders in onzekerheid zitten. Uiteindelijk is die onzekerheid voor niemand goed en is het belangrijk dat er snel duidelijkheid komt. Wat dat betreft is het te hopen dat de rechter snel een uitspraak doet en iedereen dit boek voor zichzelf kan sluiten.

Ripple nieuws

Zorgt oordeel rechter in Ripple vs. SEC voor de start van een altcoin-seizoen?
XRP naar hoogste koers in 10 maanden, maar daling dreigt
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden