Ripple labs, Ripplenet
Ripple

Ripple uitgeroepen tot beste betalingsplatform van 2024

Ripple, het Amerikaanse blockchainbedrijf dat verantwoordelijk is voor XRP, heeft recentelijk twee prestigieuze onderscheidingen in ontvangst mogen nemen van Fintech Breakthrough. Ripple viel in de prijzen in de categorieën “Beste Internationale Betalingsplatform” en “Beste Decentralized Finance (DeFi) Infrastructuurplatform”.

De toekenning van de prijs voor “Beste Internationale Betalingsplatform” erkent de buitengewone prestaties van Ripple in het gebruik van XRP voor het efficiënt faciliteren van grensoverschrijdende betalingen. Daarnaast werd Ripple ook geëerd met de prijs voor “Beste DeFi Infrastructuurplatform”, wat de sterke positie van het bedrijf in de DeFi-sector onderstreept.

Via hun officiële account op social media platform X deelde Ripple het nieuws over het ontvangen van deze twee onderscheidingen, waarmee het bedrijf zijn voortrekkersrol in de fintech-industrie bevestigt.

Ripple zet vol in op innovatie

Sinds de oprichting in 2012 heeft het Amerikaanse technologiebedrijf Ripple zich onophoudelijk ingezet voor innovatie in de betaalsector. Met de introductie van XRP heeft het bedrijf zich jarenlang toegewijd aan het vergemakkelijken van efficiënte internationale transacties.

Voor veel landen, bedrijven en particulieren zijn de kosten voor het overmaken van geld naar het buitenland hoog, en bovendien kan het soms dagen duren voordat het geld de ontvanger bereikt.

Samenwerking met bankensector

Dankzij XRP kunnen gebruikers internationale transacties verrassend efficiënt uitvoeren, waarbij betalingen doorgaans binnen enkele seconden worden voltooid.

Bovendien zijn de transactiekosten buitengewoon laag, vaak slechts een fractie van een cent per transactie. Deze combinatie van lage kosten en snelle verwerkingstijden heeft de aandacht getrokken van zowel banken als overheden wereldwijd.

Ripple heeft inmiddels succesvolle samenwerkingsverbanden opgezet met vooraanstaande financiële instellingen, waaronder Santander, de Canadian Imperial Bank of Commerce, en vele anderen, wat de impact en het groeiende vertrouwen in hun technologie onderstreept.

Ripple valt vaker in de prijzen

Het is niet de eerste keer dat Ripple in de prijzen valt. Vorig jaar ontving het bedrijf de PAY360 Award, een prestigieuze betalingsprijs uit het Verenigd Koninkrijk. Deze prijs werd toebedeeld aan Ripple vanwege de uitstekende prestatie van XRP in de financiële sector. 

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om XRP of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Crypto-Analist: Zeldzame indicator voorspelt gigantische XRP stijging naar $3
ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Na een jaar is Metaco volledig geïntegreerd in Ripple platform
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten