Ripple, XRP token
Ripple

Ripple veroorzaakt onrust met enorme XRP-transacties ter waarde van $217 miljoen

Ripple, het bedrijf achter XRP,  zorgt momenteel voor grote verwarring binnen de cryptowereld. Vrijwel uit het niets verstuurde het bedrijf namelijk 400 miljoen XRP tokens uit de escrow. Normaal gesproken doen ze dat op de eerste dag van iedere maand en gaat het om 1 miljard XRP.

Gaat Ripple nu plotseling meer XRP verkopen? De afwijking van het normale schema en het vage document dat Ripple produceren zorgen voor onrust.

Ripple’s onverwachte XRP-vrijgave

De reden voor de onverwachte XRP-vrijage uit de escrow is echter duidelijk. Op 1 februari gaf Ripple ‘slechts’ 600 miljoen XRP uit. Deze laatste transactie van 400 miljoen XRP is bedoeld om het totaal van 1 miljard tokens te bereiken voor februari.

Het lijkt dus niet te gaan om een extra vrijgave en daarom reageert de XRP koers ook niet heel sterk op deze ontwikkeling. Maar het is wel vreemd dat Ripple zich niet aan zijn eigen schema lijkt te houden.

Ripple Token Unlock
Ripple Token Unlock – Bron: Bithomp

De transactie heeft zoals besproken weinig effect gehad op de prijs van XRP. De cryptomunt is in de afgelopen 24 uur met een bescheiden 0,03% gedaald naar $0,5443 ten tijde van publicatie.

Satoshi Nakamoto gecharmeerd door Ripple

Als laatste is het interessant om te vermelden dat uit een recent ontdekte e-mailcorrespondentie tussen de maker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, en Martti Malmi, een vroege bijdrager aan BTC, de bewondering van Nakamoto voor het Ripple-project naar voren komt.

Oorspronkelijk bedacht door webontwikkelaar Ryan Fugger in 2004 als RipplePay, was Ripple bedoeld om pionier te zijn op het gebied van gedecentraliseerde digitale muntsystemen, voorafgaand aan de komst van Bitcoin.

In hun uitwisselingen bracht Malmi het onderwerp Ripple ter sprake, waarbij hij erkende dat het project potentie had als baanbrekend initiatief. Nakamoto toonde zich geïntrigeerd door de nieuwe aanpak van Ripple om vertrouwen te verspreiden over zijn netwerk, waardoor het zich onderscheidt van zijn gecentraliseerde tegenhangers.

“Ripple is interessant omdat het het enige andere systeem is dat iets met vertrouwen doet, behalve het concentreren op een centrale server”, merkte Nakamoto op.

Het is nog maar de vraag wat Nakamoto nu van Ripple zou denken…

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Besloten SEC-vergadering wakkert speculatie aan over schikking met Ripple
Deskundigen voorspellen: XRP is klaar voor een ongekende koersstijging
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging