Ripple verplaatst 100 miljoen XRP naar Jed McCaleb (CTO)

Whale Alert vertelt dat Ripple Labs weer 100 miljoen XRP tokens, ter waarde van meer dan $26 miljoen dollar, heeft overgedragen aan de ex Ripple CTO, Jed McCaleb. Gaat dit zorgen voor een nieuwe token dump?


Komt er een nieuwe XRP dump?

De transactie heeft voor veel opschudding gezorgd in de XRP community. Dit omdat McCaleb nu de CTO is van een rivaliserend bedrijf, namelijk van Stellar. Veel XRP investeerders verwachten daarom ook dat hij de tokens zal gaan verkopen, wat voor een aanzienlijke prijsdaling kan gaan zorgen.

Ondanks dat hij McCaleb in 2014 een overeenkomst tekende waardoor hij zijn XRP tokens niet direct kan verkopen, verkocht hij een groot deel van zijn XRP tokens in 2018. Hij had ongeveer 9 miljard XRP tokens nadat hij Ripple in 2013 verliet. Deze ontving hij als betaling omdat hij de mede oprichter was van Ripple Labs. Nu ontvangt hij dus weer 100 miljoen XRP tokens, wat op dit moment een waarde van $26.3 miljoen dollar heeft.

De grote vraag is nu of McCaleb de XRP tokens gaat dumpen, of dat hij zich aan de overeenkomst houdt en ‘slechts’ 500 duizend XRP per dag verkoopt.


Ripple investeerders maken zich zorgen

Ripple investeerders uiten dus opnieuw hun zorgen over de enorme aantallen XRP tokens die worden gedumpt op de markt. Een deel van de XRP community ondertekende zelfs een petitie waarin werd geschreven dat het bedrijf moet stoppen met het dumpen van de tokens.

Het was even wachten op het antwoord van Ripple, maar de CEO van het bedrijf, genaamd Brad Garlinghouse, gaat niks doen met de zorgen van de investeerders. Hij vertelt in een tweet dat de gigantische verkoop doelbewust is en dat het de XRP tokens extra nuttig maakt.

Vlak na deze opmerking werd er weer een petitie opgestart door de Ripple community. Dit maal blonk de petitie uit in sarcasme. De titel van de petitie luidde dan ook: “Ripple moet de” Dumping van XRP tokens verhogen“

Volgens velen is de massale dump van XRP tokens de reden dat de munt achterblijft. Het is dan ook een understatement op te stellen dat Ripple de saaiste cryptomunt was van 2019.


Waarom blijft Ripple de tokens verkopen?

Af en toe zijn de keuzes van een bedrijf niet bevredigend voor de community. Ripple’s idee om het nut van de XRP token te bevorderen, via de token verkoop en grote partnerschappen, is gericht op grensoverschrijdende betalingen. Toch lijkt er langzaam een afkeer richting het Ripple team te ontstaan binnen de community.

De XRP koers staat al lange tijd stil en de koers ligt vandaag rond de $0,262 dollar. Dat is een daling van bijna 45% sinds eind juni 2019. De vraag is nu of de 100 miljoen XRP tokens die overgedragen zijn aan Jed McCaleb de koers nog meer gaat beïnvloeden.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken