Ripple bank, xrp, bank
Ripple

Ripple verzoekt om authenticatie van cruciale video’s, SEC weigert toestemming

Ripple heeft toestemming gevraagd aan rechter Sarah Netburn om twee dagvaardingen uit te vaardigen om zeven kopieën van video-opnames van openbare opmerkingen van SEC-functionarissen met betrekking tot eerdere toelatingsverzoeken (RFA’s) te authenticeren. Volgens Ripple heeft de Securities and Exchange Commission geweigerd in te stemmen met het verzoek.

Bevel van de rechtbank met betrekking tot de ontwikkeling

Op 19 juli 2022 heeft de rechtbank bevolen dat de partijen elkaar moeten ontmoeten om te overleggen over RFA’s. Hierbij werd de SEC gevraagd om zeven video’s van de openbare opmerkingen van haar functionarissen te authenticeren. Ripple citeerde een uittreksel van het bevel van de rechtbank:

Een dergelijke overeenkomst kan inhouden dat gedownloade versies van de opmerkingen worden gemaakt voor authenticatie en bewaring.

In navolging van de richtlijn van de rechtbank kwamen de partijen op 27 juli 2022 bijeen. Ondanks dat het aanvankelijk accepteerde dat het de opmerkingen zal authenticeren zodra het toegang heeft tot de video-opnames, stopt de SEC Ripple met het downloaden van de video’s.

SEC moet nog instemmen met het verzoek van Ripple

De video’s worden gehost op twee platforms. Ze zijn dus onderworpen aan de servicevoorwaarden van het platform, hierdoor wordt voorkomen dat onbevoegden inhoud downloaden zonder voorafgaande toestemming.

Op basis hiervan hebben de gedaagden toestemming gevraagd aan de platforms voor het delen van video’s. In reactie op het verzoek hebben de platforms Ripple gevraagd hen te dagvaarden voordat het toestemming krijgt om de video’s te downloaden. Dit heeft Ripple vervolgens gedaan.

Zodra het dagvaardingsverzoek is goedgekeurd, is het blockchain-bedrijf van plan de video’s ter authenticatie aan de SEC te verstrekken. De SEC moet echter nog instemmen met het verzoek van Ripple.

De SEC heeft aan de beklaagden laten weten dat het alleen zou instemmen als de beklaagden ermee instemmen de discovery te heropenen.

– Aldus Ripple.

Ripple weigert discovery te heropenen

Het blockchain-bedrijf beschrijft de voorwaarden van de SEC als “volstrekt ongepast”. Volgens hen heeft de commissie tijdens de discovery geen RFA’s geleverd. Ook voegt het eraan toe dat het sterk bezwaar maakt tegen elke poging van de commissie om de discovery te heropenen.

“De dagvaardingen hebben betrekking op RFA’s die gedaagden hebben ingediend vóór het einde van de fact discovery op 31 augustus 2021. Ze zijn nodig om het bevel uit te voeren,” concludeerde Ripple.

Ondertussen leidde de weigering van de SEC om in te stemmen met het dagvaardingsverzoek van Ripple tot reacties van advocaat Jeremy Hogan, een partner bij advocatenkantoor Hogan & Hogan:

Ripple nieuws

Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Kan Ripple (XRP) ooit tot 100 dollar waard worden?
Crypto whales kopen miljoenen aan Ripple (XRP), rally op komst?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?