XRP token, Ripple
Ripple

Ripple vs SEC: Deaton voorspelt Overwinning voor Ripple en mogelijke beursgang

Pro-XRP-advocaat John Deaton, de oprichter van CryptoLaw, heeft onlangs zijn inschatting van de uitkomst van de lopende rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gedeeld. Volgens hem, heeft Ripple een kans van 25% om een regelrechte overwinning te behalen. Deze uitspraak komt in een cruciale fase van de al lang lopende rechtszaak.

Deaton, die consequent zijn steun heeft geuit voor Ripple, vertelde ook dat de SEC een kans van minder dan 3% heeft om deze zaak te winnen. Dit heeft vooral te maken met de beschuldiging, die teruggaat tot december 2020, dat de verkoop van Ripple’s XRP-token eigenlijk een niet-geregistreerde effectenaanbieding vertegenwoordigt.

Ondertussen, en vrijwel gelijktijdig, doen geruchten de ronde over een mogelijke beursgang van Ripple. Dit nieuwe element werpt een extra laag van complexiteit en intrige op deze toch al gecompliceerde zaak.

Komt er een schikking?

In de aflevering van 3 juni van de podcast ‘The Good Morning Crypto’, heeft advocaat John zijn inschatting van de lopende rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) verder uitgediept. Volgens Deaton is er een kans van 25% dat rechter Torres in het voordeel van Ripple zal oordelen. Daarnaast acht hij de kans op 50% dat Ripple de overwinning claimt via een ‘splitting the baby’ uitspraak.

De term ‘splitting the baby’ verwijst naar een hypothetische uitspraak van rechter Torres, waarbij ze een onderscheid zou maken in de tijdlijn van de XRP-aanbiedingen. Ze zou kunnen beslissen dat XRP voor 2018 werd aangeboden als een niet-geregistreerd effect, maar dat de status nadien veranderde.

Deze mogelijkheid is ontstaan in de nasleep van de zogenaamde Hinman-documenten. Deze documenten, die interne SEC-communicatie met betrekking tot een toespraak van voormalig SEC-directeur William Hinman bevatten, suggereren dat cryptocurrencies van status kunnen veranderen – van effecten naar grondstoffen – zodra ze voldoende gedecentraliseerd zijn.

Deaton verduidelijkte zijn standpunt door te stellen: “Naar mijn mening wordt XRP zelf niet als een effect beschouwd, en ik geloof dat de transacties op de secundaire markt hiervan een reflectie zijn. Zelfs in het geval dat rechter Torres beslist dat Ripple de wet heeft overtreden, zou deze beslissing geen invloed hebben op de transacties op de secundaire markt.”

Een XRP prijs van $2 tot $10 is realistisch

Volgens advocaat Deaton zal rechter Torres zeer waarschijnlijk vóór 30 september van dit jaar haar definitieve oordeel uitspreken.

Deaton deed tevens voorspellingen over de toekomstige waarde van Ripple’s eigen XRP-token, in het geval van een gunstige uitspraak.

Hij verklaarde met overtuiging: “Ik ben van mening dat een prijs tussen $2 en $10 absoluut realistisch is.”

Daarnaast circuleren er geruchten dat Ripple mogelijk de beurs op zou kunnen gaan en een beursgenoteerd bedrijf zou kunnen worden na de afloop van de rechtszaak.

Eleanor Terrett, een journalist van Fox Business, meldde op 2 juni via Twitter dat Ripple een “roadshow” had georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst heeft het bedrijf gesprekken gevoerd met verzekeraars en andere potentiële investeerders om hun interesse te peilen voor een mogelijke beursgang.

Ripple nieuws

Crypto analist voorspelt Ripple (XRP) prijsstijging naar $24
Georgië test CBDC en overweegt samenwerking met Ripple
Ripple CEO onthult XRP-tattoo vlak voor groots feest
Meer nieuws

Meest gelezen

Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43
Hoeveel Shiba Inu (SHIB) bezit Elon Musk?