XRP token, Ripple
Regulatie, Ripple

Ripple vs. SEC: Wat volgt? Expert belicht 4 mogelijke uitkomsten

In de voortdurende juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wacht de cryptogemeenschap vol spanning op de volgende stap van de SEC.

De vier potentiële opties van de SEC

James Murphy, een pro-crypto advocaat, heeft vier mogelijke opties geschetst die de SEC zou kunnen overwegen in reactie op Ripple’s gedeeltelijke juridische overwinning.

Optie 1: Interlocutoir hoger beroep

De eerste optie betreft een verzoek van de SEC om een Interlocutoir hoger beroep in te dienen. Omdat er nog geen definitief vonnis is uitgesproken, heeft de SEC niet het recht om al in beroep te gaan. In plaats daarvan zou toestemming van zowel rechter Torres als het Hof van Beroep van het 2e Hof nodig zijn om een interlocutoir beroep te kunnen instellen.

Om toestemming te krijgen, moet de SEC aantonen dat de uitspraak een belangrijke juridische kwestie betreft, dat er redenen zijn voor meningsverschillen en dat een direct beroep de rechtszaak kan versnellen.

Optie 2: Vervolging en beroep

De tweede optie, volgens Murphy, houdt in dat de SEC een zaak voert tegen Larsen en Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, op beschuldiging van medeplichtigheid aan een overtreding. Na het afronden van deze zaak kan de SEC vervolgens regulier in beroep gaan.

Optie 3 en 4: Direct beroep zonder aanklacht of schikken

De derde mogelijkheid die de SEC heeft, is om de aanklacht tegen Larsen en Garlinghouse in te trekken en meteen in beroep te gaan. In dit scenario is er geen toestemming nodig. De vierde en laatste optie is dat de SEC ervoor kiest om met Ripple te schikken.

Murphy’s verwachting: Waarschijnlijke Keuze voor Interlocutoir Hoger Beroep

Murphy denkt dat de SEC het meest waarschijnlijk voor de eerste optie zal kiezen, namelijk een verzoek tot interlocutoir hoger beroep. Dit pad kan tijdrovend zijn en het hele proces vertragen. Maar, het is cruciaal te begrijpen dat de tijdsduur kan variëren, afhankelijk van de unieke aspecten van de zaak en de beschikbaarheid van het gerecht om het verzoek te behandelen.

Druk op de SEC neemt toe: Politieke Overwegingen en Impact op Cryptobeurzen

De SEC staat momenteel onder aanzienlijke druk om snel te handelen. Murphy benadrukt de extreme politieke druk die op SEC-voorzitter Gary Gensler wordt uitgeoefend om rechter Torres’ beslissing zo snel mogelijk te laten herzien, mede vanwege de mogelijke impact op lopende zaken van de SEC tegen andere cryptobeurzen zoals Coinbase, Binance, en Bittrex.

Nu cryptobeurzen wereldwijd XRP weer noteren, komt de SEC negatief in beeld. Deze ontwikkeling moedigt progressieve congresleden zoals Ritchie Torres aan om hun kritiek op Gensler te intensiveren.

Een schikking is onwaarschijnlijk

Murphy ziet een schikking tussen de SEC en Ripple als een onwaarschijnlijke uitkomst. Hij stelt dat het moeilijk is om zich voor te stellen dat de SEC een overeenkomst met Ripple zou treffen, zonder de beslissing van rechter Torres verder te betwisten in hoger beroep.

De strategie van de SEC, die Murphy omschrijft als “regulering-door-handhaving” tegen de cryptosector, hangt grotendeels af van het ongedaan maken van de beslissing van rechter Torres. Op basis hiervan voorspelt Murphy dus dat de SEC binnen de komende twee weken een verzoek zal indienen voor een interlocutoir hoger beroep.

Tegelijkertijd straalt Murphy vertrouwen uit over Ripple’s kansen in een mogelijk hoger beroep. Hij is van mening dat het in het beste belang van Ripple en de XRP-gemeenschap zou zijn om het beroepsproces zo snel mogelijk te starten, in plaats van het een jaar uit te stellen.

Terwijl de juridische strijd tussen Ripple en de SEC voortduurt, zit de crypto-gemeenschap op het puntje van haar stoel. Iedereen kijkt vol spanning uit naar hoe de gebeurtenissen zich zullen ontvouwen en wat de volgende stap zal zijn.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?