Ripple, xrp token
Ripple

Ripple lanceert samen met Travelex betalingsdienst in Brazilië

Ripple komt met een nieuwe snelle en goedkope On-Demand Liquidity betaaldienst voor ondernemingen in Brazilië.

Crypto gebruik in Brazilië

Ripple’s XRP munt is klaar om gebruikt te worden om snelle en kosteneffectieve grensoverschrijdende transacties in Brazilië te vergemakkelijken. Ripple kondigde op 18 augustus aan dat Travelex gebruik zal maken van RippleNet’s ODL. Het doel is om grensoverschrijdende betalingen tussen bedrijven te faciliteren door gebruik te maken van Ripple’s XRP. Het is ook opmerkelijk dat Travelex de eerste bank is die door de centrale bank van Brazilië is goedgekeurd om uitsluitend in vreemde valuta te opereren.

Andere Latijns-Amerikaanse bedrijven zoals Banco Rendimento, Remessa Online, Frente Corretora, en Banco Topazio al gebruik hebben gemaakt van de diensten van RippleNet. Dit is de eerste keer dat een Latijns-Amerikaanse bank gebruik maakt van ODL, aldus Ripple.

Travelex zal in eerste instantie deze grensoverschrijdende betalingen mogelijk maken tussen Brazilië en Mexico. Er zijn al plannen gemaakt om meer betalingsmogelijkheden in de regio te openen. Het doel is om meer use cases te creëren die geschikt zijn voor de behoeften van ondernemingen.

Het nieuws komt op een moment dat de Braziliaanse regering haar eerste Bitcoin-wet goedkeurde. Het doel was om een regelgevend kader te creëren over hoe cryptocurrencies zouden worden gereguleerd.

Brazilië is ook bezig met de invoering van een digitale valuta van een centrale bank (CBDC). De beslissing is echter controversieel. Econoom Fabio Araujo zegt het volgende:

Een CBDC zal de bankruns kunnen stoppen. Daarnaast kan het andere beperkingen opleggen aan haar burgers.

Braziliaans belang voor Ripple

Ripple CEO Brad Garlinghouse zei dat Brazilië’s adoptie van een crypto-vriendelijk regelgevend kader en stijgende institutionele interesse in digitale assets het land een geweldig format maken voor de ODL:

Brazilië is een belangrijke markt voor Ripple. In Brazilië is er veel belang voor het bedrijfsleven, is er openheid voor crypto en zijn er veel initiatieven die de fintech industrie bevorderen. Als gevolg hiervan ervaart de markt een explosie van activiteit. Instellingen willen crypto en blockchaintechnologie adopteren om pijnpunten van klanten op te lossen.

Meer dan $780 miljard aan betalingen stromen jaarlijks naar Brazilië. Travelex’s gebruik van de ODL-dienst zal betalingen veel efficiënter maken volgens Garlinghouse:

Vanaf dag één hebben we ons gericht op het bouwen van oplossingen die nuttig zijn. We zijn verheugd om samen te werken met een innovatieve partner als Travelex Bank om geld efficiënter te verplaatsen. Dit is ten gunste van haar klanten in heel Brazilië.

Ripple nieuws

Kan Ripple (XRP) ooit tot 100 dollar waard worden?
Crypto whales kopen miljoenen aan Ripple (XRP), rally op komst?
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?