Ripple

Ripple (XRP) prijs kan dit jaar met 300% stijgen

De prijs van Ripple’s XRP token steeg gisteren met bijna 30 procent in 1 dag tijd. Tijdens deze rally werd de belangrijke weerstand van $1 doorbroken. Volgens sommige analisten kan de koers dit jaar met nog eens 300% stijgen. In dit artikel lees je waarom.


Een bewogen jaar voor Ripple

De XRP koers is bijna verdubbeld ten opzichte van het dieptepunt van vorige maand. Toen lag de koers namelijk nog rond de $0,514. Gisteren begon de XRP prijs plotseling hard te stijgen en bereikte het een nieuw maandelijks hoogtepunt van $1,09 voordat hij weer onder de $1 zakte.

XRP 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

De altcoin heeft een bewogen jaar gehad. Terwijl de meeste andere cryptocurrencies nieuwe all-time highs registreerden, had XRP het moeilijk. Wel slaagde de munt erin om een nieuwe 3 jarig hoogtepunt te bereiken van bijna $2. Dat terwijl de rechtszaak van de SEC het bedrijf in de weg zit.

Volgens verschillende indicatoren is XRP klaar om weer een spectaculaire rally neer te zetten.


XRP is de enige in de top-10 zonder een nieuwe ATH

XRP bereikte een dieptepunt dit jaar van $0,19, terwijl veel andere cryptocurrencies nieuwe hoogtepunten bereikten. Dit was het gevolg van de rechtszaak van de SEC. Amerikaanse crypto exchanges verwijderde de XRP token van hun platform en dat deed de koers flink crashen. Toch wist Ripple, tegen alle verwachten in, een paar maanden later een nieuw driejarig hoogtepunt van $1,96 neer te zetten. Het is echter de enige cryptocurrency in de top-10 die zijn ATH van 2017 niet heeft doorbroken. Dit zou er wel eens voor kunnen zorgen dat XRP met 300% zou kunnen stijgen.

De nieuwste ontwikkeling in de XRP-rechtszaak heeft Ripple in de schijnwerpers gezet nadat het de productie van Slack-gegevens die door SEC worden geëist, blijft uitstellen. De SEC heeft hierover een noodmotie ingediend en is van mening dat de communicatiegegevens kunnen helpen bewijzen dat XRP een security token is. Aan de andere kant heeft Ripple ook enkele delen van de verklaring van William Hinman verzegeld zonder bezwaar van de SEC. Hierdoor lijkt het erop dat er mogelijk een schikking aan zit te komen.

De enorme Ripple koersstijging van gisteren heeft ervoor gezorgd dat de positiviteit terug is gekeerd rond de munt. Als de rechtszaak straks eindelijk achter de rug is zou het niet gek zijn als XRP zijn oude ATH van $3,84 dit jaar zal doorbreken.