Nieuws, Prijsanalyse

Ripple (XRP) prijsanalyse: 25% stijging in 2 dagen tijd

Ripple heeft een sterk steunpunt gevonden rond de $0,30 dollar. XRP heeft dit punt als springplank gebruikt waardoor de koers in 2 dagen tijd met 25 procent is gestegen. Hoe gaat het verder?


Ripple (XRP) stijgt in 2 dagen met 25%

De cryptomarkt is de afgelopen dagen flink gestegen. Alle belangrijke cryptocurrencies zagen hun koersen groen kleuren. Ripple steeg van $0,285 naar $0,355 dollar, wat 25 procent winst opleverde. De prijs is op dit moment iets gedaald naar $0,330 dollar. Wel handhaaft Ripple het grootste deel van haar winst. Bitcoin, Ethereum en Litecoin behaalde winsten van respectievelijk 15%, 20% en 35%. 


Ondersteuning van $0,25 is ijzersterk

Bitcoin en Ethereum vertonen al weken een dalend patroon. Vorige week leek de BTC koers zelfs even tot onder de $3000 dollar te zakken. Bij beide munten was de ondergrens niet echt duidelijk te bepalen. De meeste analisten verwachtten een bounce rond de $2500 – $3000 zone. Nu is gebleken dat dit net iets hoger was.

Het prijspatroon van XRP is veel duidelijker en makkelijker te voorspellen. Er waren al tijden tekenen van een herstel rond het ondersteuningspunt van $0,30 dollar. Al tijden wordt een prijsniveau van $0,25 – $0,30 als een belangrijke ondersteuningszone gezien. Als de XRP koers onder de $0,25 zakt is de kans groot dat de munt ineenzakt en daalt tot $0,12 dollar. 

 

Ripple prijsverwachting

In de grafiek hierboven zie je de XRP koers met positieve tekenen. Er ontwikkelt een vlaggenpatroon wat betekent dat er een nieuwe prijsbeweging zit aan te komen. Een beweging naar boven zal de weg richting de $0,50 vrijmaken. Daalt de koers tot onder de $0,25 dan zal de koers hoogstwaarschijnlijk pas weer sterke ondersteuning vinden rond de $0,12. 

Als de Ripple koers vandaag stijgt zal dit waarschijnlijk gepaard gaan met een stijging van andere belangrijke crypto koersen. Betekent dit dat de bodem is geweest? De tijd zal het leren

 

Win een gratis Litecoin!

Litecoin (LTC) winactie! Bitvavo komt in januari 2019 met een update! Om dit te vieren geven wij in samenwerking met Bitvavo wij 5 Litecoins weg! Op 1e kerstdag worden er 5 gelukkige winnaars getrokken! Wil jij meedoen? Dat kan, helemaal gratis! Klik hier.