Dogecoin Nieuws, Ripple Nieuws

Dogecoin Nieuws, Ripple Nieuws

Ripple (XRP) verliest top 5 positie aan Polkadot

Ripple’s XRP token heeft vandaag de top 5 van grootste cryptocurrencies ter wereld verlaten. XRP verloor zijn positie aan de nieuwkomer Polkadot (DOT).


Oude altcoins worden langzaam van hun plek verstoten

De nieuwe lading grote altcoins begint langzamerhand de oude te verdringen. Eén van de slachtoffers is Bitcoin Cash (BCH). Deze werd eerder deze week uit de top tien gedrukt met dank aan de prijsstijging van Stellar (XLM) en Dogecoin (DOGE). Nu zien we dus ook dat Ripple langzamerhand zijn top positie in de cryptomarkt aan het verliezen is aan nieuwkomers als Polkadot.

Toch had het allemaal nog veel slechter kunnen zijn voor XRP. Op het moment van schrijven wordt de token verhandeld tegen $0,46. Dit terwijl de prijs een paar maanden geleden, vanwege juridische problemen, in zakte tot een dieptepunt van $0,16. Hoewel deze problemen onopgelost blijven is het sentiment de afgelopen weken desalniettemin verbeterd.

XRP 1W – Bron: Tradingview

Polkadot heeft juist indrukwekkende winsten geboekt in 2021. De DeFi munt is alleen al in de afgelopen week met meer dan 40 procent gestegen. In de afgelopen 30 dagen heeft de munt zelfs een winst van 187% geboekt.

DOT 1D – Bron: Tradingview

Opleving voor Ripple ligt in het verschiet

Ondanks de matige prijsprestaties van Ripple lijken er goede tijden in het verschiet te liggen. Op 22 februari is de eerste zitting van de SEC rechtszaak tegen het bedrijf. In maanden die daarop volgen zal blijken of Ripple en de SEC de zaak gaan schikken. Volgens verschillende advocaten is de kans vrij klein dat Ripple de zaak verliest en vrij groot dat de rechtszaak geschikt zal gaan worden. Dit zal ervoor kunnen zorgen dat Amerikaanse crypto exchanges de XRP token weer zullen gaan verhandelen. Dit zal op zijn beurt voor een grote prijsstijging kunnen zorgen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten