Ripple bank, xrp, bank
Ripple

Ripple zoekt directeur om met centrale banken in gesprek te gaan

Ripple wil gaan samenwerken met centrale banken. Daarom is het crypto bedrijf nu zijn strategie aan het bepalen met betrekking tot een digitale valuta van de centrale bank.

Het bedrijf is nu zelfs op zoek naar een expert die gespecialiseerd is in digitale valuta’s van de centrale bank (CBDC’s).


Ripple zet in op CBDC’s

Volgens een recente vacature van Ripple, is het bedrijf op zoek naar een senior director die zich bezig zal gaan houden op het gebied van digitale valuta’s van centrale banken. Deze moeten gaan draaien op Ripple’s XRP Ledger.

Met deze nieuwe vacature wil Ripple zijn CBDC-strategie met centrale banken bepalen, relaties opbouwen en projecten opbouwen, en internationale centrale bankiers opleiden, aldus de vacatureberichten.

De functie vereist meer dan 10 jaar ervaring in technologieverkoop of accountbeheer met betrekking tot verkoop aan grote financiële instellingen of centrale banken.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Ripple is in contact met centrale banken

De vacature bevestigt dus opnieuw de intenties van Ripple om zijn technologie te implementeren voor het ontwikkelen van digitale valuta’s voor centrale banken.

In september 2020 publiceerde Ripple een CBDC-gerelateerde post, waarin het zijn betalingsnetwerk RippleNet prees als een noodzakelijk hulpmiddel om interoperabiliteit tussen wereldwijde CBDC-initiatieven mogelijk te maken.

In augustus beweerde Emi Yoshikawa, senior director of global operations bij Ripple, dat XRP niet zal concurreren met CBDC’s, maar juist complementair is.

Het is onduidelijk of Ripple tot nu toe betrokken is bij een van de lopende tests die gedaan worden met digitale valuta’s van centrale banken. Wat we wel weten is dat het bedrijf contact heeft gehad met enkele wereldwijde centrale banken. In mei 2020 had Ripple naar verluidt een vergadering achter gesloten deuren met de centrale bank van Brazilië om “institutionele kwesties” te bespreken.