Ripple’s Xpring investeert in Smart Contract platform

De investeringstak van Ripple, genaamd Xpring, heeft een nieuwe strategische investering afgerond. Ripple investeert namelijk in het smart contract platform genaamd ‘Flare Network’.


Wat is Flare Networks?

Gisteren, 5 november, meldde Flare Networks dat het een partnerschap met Xpring heeft bereikt. Met deze samenwerking is ook een investering van Ripple gemoeid in het bedrijf. Het bedrijf meldt dat de samenwerking en de investering er voor zorgt dat Flare zijn het Xpring, XRP en zijn eigen ecosysteem kan uitbreiden.

Er wordt al meer dan twee jaar gewerkt aan het Flare-netwerk, wat naar verluidt de Ethereum Virtual Machine integreert om netwerken in staat te stellen smart contracts te gebruiken.

Flare gaat binnenkort een concept whitepaper publiceren met de details over een eigen cryptomunt. Dit zal een zogenaamde ‘algoritmische stablecoin’ worden.

“De native token van Flare zal een algoritmische stablecoin zijn die gedeeltelijk is gecreëerd door XRP te burnen. Betalingen voor een contract kunnen worden gedaan en ontvangen in XRP via Interledger, die zal worden geïntegreerd met Flare.”

Het Xpring voegt daaraan toe dat Flare het XRP adres en coderingssysteem gaat gebruiken om XRP gebruikers een perfecte maneir te bieden om te communiceren met smart contracts op het Flare netwerk. Hierdoor zullen meer ontwikkelaars de XRP Ledger kunnen gebruiken.


Xpring’s investeringen in oktober

Ripple’s Xpring blijft flink door investeren. Zo investeerde de investeringstak van het bedrijf in oktober ook al in 3 partners. De nieuwe aankondiging komt een dag voor het begin van de jaarlijkse SWELL-conferentie die Ripple organiseert.

Zo werd op 2 oktober duidelijk dat Ripple een samenwerking is aangegaan met een Amerikaanse crypto-betalingsverwerker genaamd BitPay. Bedrijven kunnen daarom nu XRP accepteren voor betalingen via het cross-border betalingsplatform van BitPay.

Op 12 oktober werd aangekondigd dat Xpring geïnvesteerd heeft in een crypto wallet genaamd BRD. Deze mobiele crypto wallet heeft meer dan 2,5 miljoen gebruikers. Naar verluidt gaat BRD het mogelijk maken voor gebruikers om XRP tokens te kopen, verkopen en uitgeven via de wallet.

Tot slot werd er op 17 oktober aangekondigd dat Ripple in een Zweedse crypto startup heeft geïnvesteerd genaamd ‘Towo Labs‘. De startup s gaat firmware voor de hardware-wallet van XRP ontwikkelen.