Ripple’s XRP koers schiet richting $0,50

Ripple’s XRP token doet eindelijk mee aan de zinderende rally van de cryptomarkt. De Ripple koers steeg namelijk in 24 uur tijd met meer dan 50 procent.


Een zinderende prijsstijging

Met deze enorme koersstijging behaalde XRP in één klap zijn hoogste punt van 2020. De Ripple prijs piekte zelfs even op $0,496, wat het hoogste niveau is sinds 22 juni 2019.

21 november was daarmee de beste dag sinds 21 september 2018, toen de token met 76 procent steeg. Dit gebeurde voorafgaand aan de lancering van het xRapid-product.

De enorme koersstijging van gisteren deed denken aan de vorige bull markt. Toen zagen we de XRP koers bijvoorbeeld in 1 dag met meer dan 90 procent stijgen.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Handelsvolume XRP bereikt hoogtepunt

Door de enorme prijsstijging van gisteren zag XRP een enorme toename in de handelsactiviteit. De handelsvolumes bereikte gisteren zelfs een nieuwe ‘All Time High’ van $16,2 miljard.

Ter vergelijking: Ripple’s XRP token zag op 4 januari 2018 een volume van slechts $8,1 miljard. Dit terwijl dit de dag was waarop het zijn hoogste prijs ooit bereikte van ongeveer $3,30.

Naast het enorme handelsvolume is er op de XRP Ledger te zien dat er het meeste nieuwe accounts ooit zijn aangemaakt.


Ripple staat weer boven Tether

Ripple heeft, sinds het eerst sinds juni 2019, weer een marktkapitalisatie van boven de $20 miljard. Dit heeft ervoor gezorgd dat de XRP token momenteel de op 2 na grootste cryptovaluta ter wereld is.

Het heeft zijn plaats teruggewonnen nadat het de stablecoin, Tether, van zijn plaats verstoten heeft.