iota
Bitcoin

Robert Kiyosaki: ‘Deze asset is meer ondergewaardeerd dan Bitcoin’

Als je het aan de succesvolle auteur en investeerder Robert Kiyosaki vraagt, dan is er momenteel één asset die ver onder zijn daadwerkelijke waarde handelt. Jammer genoeg voor ons heeft hij het dan niet over Bitcoin, maar over het edelmetaal zilver. Volgens Kiyosaki heeft de markt op dit moment veel te weinig aandacht voor zilver.

Generationele kans

In een tweet van 20 februari laat Kiyosaki weten dat hij het eens is met Andy Sheckman, de president van edelmetaalbeleggingsfirma Miles Franklin, dat zilver de meest ondergewaardeerde asset in een generatie is.

In principe betekent dit dat Kiyosaki investeren in zilver momenteel als een generationele kans ziet. Verder waarschuwt hij zijn 2,3 miljoen volgers op Twitter over een mogelijke wereldwijde financiële catastrofe die aan de horizon zou kunnen verschijnen.

Volgens de populaire auteur ligt het binnen de mogelijkheden dat Amerika omstandigheden meemaakt die lijken op de Grote Depressie van de jaren 30 van de vorige eeuw. Daarna roept hij zijn volgers op om echte zilveren munten te kopen, die al voor 25 dollar per stuk te krijgen zijn.

Traditionele methoden voldoen niet

Traditionele methoden van investeren voldoen volgens Kiyosaki niet om datgene wat komen gaat te overleven. “Ik roep al jaren: ‘Geld sparen en beleggen in een goed gediversifieerde portefeuille van aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en exchange-traded funds (ETFs) is een riskant advies.’ Vandaag, (is het nog steeds) zeer riskant avies. Ik geloof nog steeds dat goud, zilver en Bitcoin het beste zijn voor instabiele tijden, hoewel de prijzen op en neer zullen gaan. Wees voorzichtig”, aldus Kiyosaki.

Het is zeker niet de eerste keer dat Kiyosaki dit roept, dus wat dat betreft blijft hij wel bij hetzelfde verhaal. De bekende auteur is ervan overtuigd dat de economie op klappen staat en ziet hard geld als Bitcoin, goud en zilver als een manier om aan die malaise te ontsnappen.

Bitcoin nieuws

Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Analisten geven hun mening
Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving