Bitcoin, BTC
Bitcoin

Robert Kiyosaki: Kies Bitcoin, goud en zilver boven ETF’s

Robert Kiyosaki, de auteur van het befaamde Rich Dad Poor Dad, raadt investeerders aan te kiezen voor Bitcoin, goud en zilver boven een divers aandelenportfolio. Volgens de investeringslegende is het in tijden van grote onzekerheid heel riskant om in exchange-traded funds (ETFs) te investeren.

Economische depressie

Dit advies van Kiyosaki volgt op zijn eerdere voorspelling van een economische depressie. Volgens de beroemde auteur zullen mensen het vertrouwen in de Amerikaanse dollar massaal verliezen, omdat de Federal Reserve miljarden dollars moet blijven printen. Om die reden verwacht de investeerder dat mensen naar goud, zilver en Bitcoin moeten vluchten.

Als gevolg van die vlucht, verwacht Kiyosaki een Bitcoin koers van 500.000 dollar in het jaar 2025. Overigens is Kiyosaki niet de enige gerenommeerde investeerder die een economische crash verwacht. Ook Michael Burry, bekend van The Big Short, die in 2007 de huizencrash voorspelde, verwacht op dit moment dat de markt een met de dotcom-bubbel vergelijkbare ineenstorting tegemoet gaat.

Onzekere tijden

Het macro-economische beeld is op dit moment extreem tweeledig. Aan de ene kant verhoogt de Amerikaanse centrale bank de rente om de inflatie te bevechten. De kans is aanwezig dat we vanaf de huidige rente van 4,50 tot 4,75 procent nog twee verhogingen van 0,25 procent voor de kiezen krijgen. De sterke Amerikaanse banenmarkt dwingt de Federal Reserve om de rente wellicht wat verder te verhogen dan ze zelf zouden willen.

Een hogere rente zorgt ervoor dat bedrijven minder investeren en individuen minder geld lenen, waardoor de druk op de inflatie afneemt. Uiteindelijk moet de werkloosheid wat omhoog om de druk achter de inflatie echt weg te nemen.

Aan de andere kant stemde het Amerikaanse Congress in december 2022 nog een steunpakket van 1,7 biljoen dollar in. Verder zijn er momenteel onderhandelingen gaande om het schuldplafond van de Amerikaanse overheid omhoog te duwen. Twee maatregelen die, in tegenstelling tot de renteverhogingen, juist een negatief effect op de waarde van de dollar hebben.

Bitcoin nieuws

Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
PlanB vergelijkt saaie Bitcoin koers met 2020, ‘mensen worden ongeduldig’
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken