kiyosaki
Bitcoin

Robert Kiyosaki gaat deze maand 10 Bitcoin kopen

Robert Kiyosaki, de auteur van het populaire financiële boek “Rich Dad Poor Dad”, heeft aangekondigd dat hij van plan is om tot en met april 10 Bitcoin (BTC) aan te schaffen.

De bekende schrijver is al langere tijd fan van de grootste cryptocurrency en zal een flinke som geld moeten betalen om de 10 munten toe te voegen aan zijn portfolio, de dagwaarde betreft nu ruim $709.000.

Waarom Kiyosaki Bitcoin gaat kopen

Kiyosaki vertelt dat er een aantal belangrijke redenen zijn waarom hij nu Bitcoin gaat kopen. Hij wijst op de noodzaak voor de Verenigde Staten om substantiële hoeveelheden dollars te drukken. Dit is nodig om zowel de nationale schuld af te lossen als de economische stabiliteit van het land te behouden.

Dit beleid leidt ertoe dat schaarse activa, zoals Bitcoin, in waarde toenemen omdat de koopkracht van de dollar daalt. Kiyosaki’s voorkeur gaat niet exclusief uit naar BTC; hij benadrukt ook de waarde van goud en zilver als sterke alternatieven voor het aanhouden van spaartegoeden in dollars.

Bitcoin halving belangrijk voor prijs

Ook de Bitcoin halving kan een belangrijke rol spelen, zo geeft de schrijver ook aan. In april zal het voor BTC miners een stuk moeilijker worden om munten te verzamelen. De beloning van miners zal namelijk gehalveerd worden, van 6.125 BTC per blok naar 3.0625 BTC per blok.

Dit is een belangrijk onderdeel van het BTC netwerk en zorgt ervoor dat de munt steeds schaarser wordt. Kiyosaki trekt duidelijk de vergelijking met fiat-valuta die juist steeds minder schaars worden over tijd door het printen van geld door de centrale banken. 

Kiyosaki voorspelt $100.000 BTC koers

De schrijver heeft eveneens een prijsvoorspelling voor Bitcoin gemaakt, waarbij hij verwacht dat de waarde van deze vooraanstaande cryptocurrency in september van dit jaar de grens van $100.000 kan overschrijden. Dit zou een indrukwekkende stijging van bijna 49% zijn.

Nog 5 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 5 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin zit 42 dagen in ‘vervelingszone’ – wanneer komt de uitbraak?
Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017