kiyo
Bitcoin

Robert Kiyosaki reageert op Bitcoin crash: ‘Blijf kalm en investeer’

De cryptomarkt staat net als de traditionele markten in vuur en vlam op het moment. De zwakke economische vooruitzichten in de Verenigde Staten lijken de voornaamste oorzaak te zijn van de wereldwijde paniek onder beleggers, met een dreigende recessie aan de horizon.

Robert Kiyosaki, de beroemde auteur van ‘Rich Dad Poor Dad’, laat zich niet meeslepen door de heersende angst in de markt. In plaats daarvan ziet hij de crash juist als een kans om Bitcoin (BTC) en edelmetalen tegen een korting te kopen. Hij adviseert zijn miljoenen volgers om het hoofd koel te houden en te profiteren van de huidige marktcondities.

Crypto- en aandelenmarkten keihard onderuit

De Bitcoin koers heeft het al de hele week zwaar te verduren, maar de afgelopen dag is de absolute genadenklap uitgedeeld. Gisteren stond de koers nog dichtbij de $61.000, maar na een daling van bijna 19% stond deze vanmorgen vroeg heel even onder $50.000. De enorme koersval heeft de rest van de markt nog veel pijn pijn bezorgd. Ethereum (ETH) stond op zijn piek meer dan 25% lager dan gisteren, om maar niet te spreken van de koersprestaties van andere altcoins.

Ook de wereldwijde aandelenbeurzen kleuren donkerrood, met de Japanse beurs als absoluut dieptepunt. De Nikkei heeft zijn grootste daling sinds 1987 doorgemaakt van meer dan 12%.

Voor Kiyosaki kwam de daling niet geheel uit onverwachte hoek. Vorige maand waarschuwde hij zijn 2,6 miljoen volgers op socialmediaplatform X voor ‘’de grootste crash in de geschiedenis’’. Hoewel dit voor de Japanse aandelenbeurs niet ver van de waarheid lijkt, is het voor de rest van de markten nog enigszins overdreven. Het is ook belangrijk te vermelden dat de bekende auteur regelmatig dergelijke waarschuwingen uit.

‘Investeer wanneer de lafaards stoppen’

Eerder vandaag heeft Kiyosaki gereageerd op de dramatische ineenstorting van de koersen van Bitcoin en aandelen. Hij schreef te willen profiteren van de correctie door meer goud, zilver en Bitcoin te kopen.

Kiyosaki is een bekende scepticus van het traditionele financiële systeem en is van mening dat Bitcoin en edelmetalen de enige redding kunnen bieden omdat ze niet afhankelijk zijn van traditionele financiële markten en hun aspect van schaarste.

Kiyosaki moedigt zijn volgers ook aan om kalm te blijven te midden van de huidige marktturbulentie en juist tegen de markttrend in te gaan door bij te kopen. 

‘’Crashes zijn tijden waarin de moedigen rijker worden en de lafaards armer… omdat ze verkopen of niets doen. De wereld is gevuld met arme lafaards. Wees slim. Toon wat moed, blijf kalm en investeer wanneer de lafaards stoppen.

Zorg goed voor jezelf.’’

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Crypto-analist: Neerwaartse trend voor Bitcoin, maar lange termijn blijft veelbelovend
Dit is waarom deze week cruciaal gaat worden voor de Bitcoin koers
Bernstein: Bitcoin koers kan stijgen naar $90.000 als Trump weer president wordt
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?