Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Robinhood CEO vertelt hoe DOGE de valuta van het internet kan worden

De CEO van Robinhood, genaamd Vladimir Tenev, legde op Twitter uit hoe Dogecoin de valuta van internet zou kunnen worden.


Koploper in e-cash

Tenev gaf in een reeks van 12 berichten aan welke stappen moeten worden genomen om de memecoin om te vormen tot een bruikbaar middel voor dagelijkse betalingen en transacties op internet.

Tenev vestigde de aandacht op het feit dat de transactiekosten van Dogecoin, die rond de $0,003 per transactie liggen, al laag genoeg zijn om de altcoin als een koploper op het gebied van e-cash te zien. Hij is van mening dat de blockgrootte en de blocktijd van Dogecoin de belangrijkste gebieden zijn die verbeterd verbeterd moeten worden als de cryptocurrency op grote schaal moet worden toegepast.


De blockgrootte van Dogecoin

Dogecoin heeft momenteel een blockgrootte van 1 MB en een blocktijd van 1 minuut. Dit betekent dat de totale doorvoer van Dogecoin ongeveer 40 transacties per seconde (TPS) bedraagt.

Het VISA netwerk heeft een doorvoer van ongeveer 65.000 transacties per seconde. Dit betekent dat DOGE zijn totale doorvoer ongeveer 1625x zou moeten verhogen om op één lijn te komen met VISA. Tenev zegt dat dit geen probleem is en eenvoudig kan worden opgelost door DOGE’s limiet voor blockgrootte te verhogen van 1 MB naar 1 GB en uiteindelijk naar 10 GB.

De CEO van Robinhood sloot af met een bericht aan de ontwikkelaars van Dogecoin. Hierin spoorde hij aan zich vooral te concentreren op het verhogen van het limiet voor de blockgrootte.

De berichten van Tenev kwamen drie uur nadat de maker van Dogecoin, Jackson Palmer, de geplande overname van Twitter door Elon Musk bekend maakte.

“Musk initieert een vijandige overname en wil dat een van de grootste openbare sociale-mediaplatforms private gaat.” Aldus Palmer in een tweet aan zijn 41.000 volgers.

Palmer neemt geen blad voor de mond als het gaat om kritiek op Musk. Half mei vorig jaar noemde Palmer Musk een zelfopgenomen oplichter. Daarnaast beweerde hij dat het optreden van de miljardair op Saturday Night Live “cringe” was.

Ondanks de kritiek lijkt er een grote toekomst toegedicht aan de grootste memetoken ter wereld. Helemaal als de voorspellingen van Tenev uitkomt en Dogecoin de valuta van het internet wordt.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten