Robinhood
Altcoin

Robinhood stopt met Bitcoin SV handel – Koers Crasht

Het bekende handelsplatform Robinhood heeft zijn klanten vandaag gewaarschuwd dat het binnenkort de ondersteuning voor Bitcoin SV zal beëindigen. Ook liet het platform weten het handelspaar later deze maand volledig te schrappen.

Waarom stopt Robinhood met de handel in Bitcoin SV?

Volgens een update kunnen Robinhood-gebruikers na 25 januari geen Bitcoin SV meer kopen, verkopen of versturen. De resterende BSV tokens in klant-accounts zullen na die datum automatisch worden verkocht en gebruikers zullen dat geld als tegoed ontvangen. Het bedrijf gaf de volgende reden voor zijn besluit:

“We hebben een rigoureus raamwerk om ons te helpen regelmatig de cryptovaluta die we op Robinhood aanbieden te beoordelen”, aldus het bedrijf. “Hoewel we het proces voor activa niet op individuele basis bespreken, hebben we op basis van onze laatste beoordeling besloten om de ondersteuning voor Bitcoin SV te beëindigen.”

De Bitcoin SV koers is door de aankondiging met meer dan 10 procent gedaald, waardoor 1 BSV token op het moment van schrijven nog ‘slechts’ 39 dollar kost. Er is dus weinig van prijs overgebleven, zeker als je in je achterhoofd houdt dat de prijs in april 2021 nog op een recordhoogte van $489 lag.

BSV koers 11 jan newsbit
BSV koers 4 uur per candle – Bron: Tradingview

BSV nog maar beschikbaar op een handje vol beurzen

Bitcoin SV werd voor het eerst toegevoegd aan het platform van Robinhood in november 2018 nadat een hard fork met Bitcoin Cash de BSV token had gecreëerd. Bitcoin SV onderscheidt zich van andere versies van Bitcoin, waaronder Bitcoin Cash, vanwege de grotere blokgrootte, wat resulteert in lagere transactiekosten.

BSV staat momenteel op de 53e plaats van alle cryptocurrencies in termen van marktkapitalisatie, met een totale waarde van 775 miljoen dollar. De BSV koers bevindt zich al tijden in een neerwaartse trend en dat komt mede doordat veel crypto exchanges de token van hun platform hebben verwijderd. De token is nu nog maar beschikbaar op minder dan een handvol beurzen, zoals OKX, KuCoin en Huobi.

Altcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin gepiekt, het is tijd voor altcoins
CTO van Andreessen Horowitz bekritiseert memecoins als ‘riskant casino’
Glassnode oprichters: Altcoins klaar voor stijging van 350%
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC