Bitcoin

Roger Ver: Transactiekosten bij Bitcoin meer dan $1.000

Volgens Roger Ver heeft hij in het verleden enkele individuele Bitcoin-transacties gehad waarbij de kosten hoog opliepen. Zo beweert hij dat hij meer dan $1.000 aan transactiekosten heeft betaald voor slechts één Bitcoin (BTC)-transactie.


Vaker dan ik kan tellen

“Ik heb duizend dollar aan vergoedingen betaald voor een enkele transactie op het Bitcoin-netwerk, helaas vaker dan ik kan tellen”, gaf Roger Ver aan in een video die op het sociale platform Twitter werd gepost.


Opsplitsing keten Bitcoin

In 2017 splitste de keten van Bitcoin zich op in Bitcoin Core en Bitcoin Cash. Hierna verdeelde een deel van de Bitcoin-community zich na meningsverschillen over het activum.

De voorstanders zijn hiermee in 2 groepen te verdelen. Voorstanders van grote blokken zagen namelijk graag snellere transacties tegen lagere kosten. Deze groep mensen gingen richting de Bitcoin Cash (BCH) kant.

Voorstanders van Bitcoin Core behouden echter liever kleinere blokken, wat bijdraagt aan het gedecentraliseerd houden van BTC. Het nadeel hiervan is dan wel dat de transacties wat langer duren en de kosten wat hoger liggen.

Voorstanders van Bitcoin Cash zijn in 2018 wederom verdeeld, nadat Bitcoin Cash zich opsplitste in Bitcoin Cash en Bitcoin Satoshi’s Vision (BSV).


Roger Ver en Bitcoin

Roger er is erg bekend in de crypto-industrie en heeft al vaker het punt van vergoedingen benoemd. Ook heeft hij vaker aangegeven dat het netwerk van BTC traag, duur en niet schaalbaar genoeg is.

Volgens Reddit-gebruiker ‘Braclayrab’ zou het 165 dagen duren om alle BTC-munten die momenteel gemined zijn te verplaatsen, een periode van bijna 6 maanden.

Een probleem van de schaalbaarheid van Bitcoin werd duidelijk tijdens de bull run in 2017. Destijds liepen transacties op het netwerk vast en stegen de transactiekosten significant. Dit is dan ook het grote nadeel van Bitcoin Core, aldus Roger Ver.

Volgende maand staat het halvering gepland voor het netwerk van Bitcoin (BTC), terwijl Bitcoin Cash onlangs zijn halvering met succes voltooide.


Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom