Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Ruim 288 miljoen XRP-tokens verplaatst door Ripple ODL Partner en Binance

Volgens de cryptocurrency-tracker Whale Alert is er sinds gister maar liefst 288.5 miljoen XRP-tokens verhandeld door één van de platforms van Ripple’s ODL, Binance en een aantal andere crypto exchanges.


XRP daalt met ruim 18%

De XRP-token heeft er dan ook onder te lijden gehad. Op dit moment wordt één XRP verhandeld voor circa $0.46, een daling van ruim 18% sinds 24 uur geleden.

De ruim 288,5 miljoen verhandelde tokens hebben een waarde van ruim $130.000.000. Voornamelijk Binance en Bybit hebben bijgedragen aan de enorme verkoop; namelijk een respectievelijke 102 miljoen en 110 miljoen XRP-tokens. Hiernaast heeft Binance zijn 102.000.000 XRP-tokens naar verluidt naar Bybit verplaatst en heeft Bybit 110.332.000 XRP-tokens tussen zijn eigen wallets verplaatst. Ook heeft BTC Markets, een ODL-platform van Ripple, naar verluidt ook nog eens bijna 21.000.000 XRP-tokens naar Binance verplaatst.


MoneyGram stopt met ODL-platform

MoneyGram heeft aangegeven dat het de handel op het On-Demand Liquidity (ODL)-platform van Ripple stopgezet hebben. Het bedrijf zal hierdoor niet meer profiteren van Ripple’s marktontwikkelingsvergoedingen. Een van de belangrijkste reden voor de beslissing hiervan is de rechtszaak die tegen Ripple aangespannen is door de Amerikaanse SEC. In 2019 kocht Ripple nog 10% van MoneyGram’s aandelen, voor ongeveer $50 miljoen. Het bedrijf heeft afgelopen najaar echter een groot deel van deze aandelen weer verkocht.

Ripple hoopt dat de samenwerking echter snel weer kan worden hervat, en ziet dit dus niet als permanente stop hiervan. Alhoewel MoneyGram inmiddels al gestopt is met het gebruik van het ODL-platform, blijft het contract tussen beide bedrijven wel actief. Mogelijk wordt er dus achter de deuren al aan nieuwe samenwerkingen gewerkt.

Totdat het oordeel van de rechtszaak bekend is, hebben ook een aantal grote Amerikaanse platforms te handel in XRP tijdelijk opgeschort, waaronder Binance US, Bittrex, Coinbase en eToro. De rechtszaak is inmiddels gestart, maar het is nog niet bekend hoelang dit precies zal gaan duren. Het is hierdoor nog niet te voorspellen wanneer de handel in XRP’s-token weer hervat wordt, mocht dit gebeuren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten