Blockchain Nieuws, Regulatie Nieuws

Blockchain Nieuws, Regulatie Nieuws

Rusland ontwikkelt Blockchain-systeem om Swift te vervangen

Rusland lijkt het Swift-verbod te willen omzeilen met behulp van blockchain-technologie.

Een nieuw betalingssysteem

De Russische Rostec Group is een overheidsorganisatie die een aantal technologiebedrijven omvat. Deze groep heeft aangekondigd dat het een blockchain-platform hebben ontwikkeld om een digitaal systeem voor internationale betalingen te lanceren dat het wereldwijde Swift-systeem kan vervangen.

Russische banken werden afgelopen februari uitgesloten van het SWIFT-systeem dankzij sancties die door westerse landen waren opgelegd in reactie op de Russisch-Oekraïense oorlog. Sindsdien probeert Moskou te zoeken naar een alternatief financieel betalingssysteem voor SWIFT om zijn buitenlandse handelstransacties te beschermen.

Dankzij het nieuwe digitale systeem kan Rusland zijn invoer betalen in zijn nationale valuta, de roebel, in plaats van in de dollar. Volgens de Rostec-groep zal het nieuwe systeem ook het buitenland in staat stellen om hun invoer uit Rusland ook in hun nationale valuta te betalen.

Een serieus alternatief voor het SWIFT-systeem

Het nieuwe blockchain platform, waarop de internationale betalingen plaats moeten gaan vinden krijgt de naam CELLS. Volgens Rostec is het ontwikkeld door het Novosibirsk Institute of Software Systems (NIPS), dat is gelieerd aan de Rostec Group.

Volgens de Russische groep omvat het platform alles om betalingen te doen in de nationale valuta’s van de ermee geassocieerde landen. Het bedrijf beweert dat zijn nieuwe systeem een serieus alternatief zou kunnen bieden voor de internationale betalingsdiensten van het SWIFT-systeem” waarvan Russische banken zijn geïsoleerd onder westerse sancties.

Naast de internationale betalingsservice biedt het CELLS-platform zijn gebruikers de mogelijkheid om wallets te maken om digitale valuta op te slaan, aldus de verklaring.

Rusland belooft veilige transacties

Oleg Yevtushenko, de CEO van de Rostec Group, belooft dat het nieuwe internationale betalingssysteem hoge snelheid en veilige transacties zal garanderen. Ook zegt hij dat het nieuwe digitale systeem ongeveer 100.000 transacties per seconde kan uitvoeren, met de mogelijkheid om dit aantal te verdubbelen.

Yevtushenko legde ook uit dat de betalingsfunctie in lokale nationale valuta die door het nieuwe systeem wordt aangeboden, gebruikers in staat zal stellen westerse sancties tegen Rusland te omzeilen.

De Rostec-groep richt zich op grote bedrijven die commerciële relaties hebben met Rusland, evenals op buitenlandse overheidsinstanties die zaken doen met Moskou, evenals op financiële instellingen en banken.

Blockchain nieuws

Enquête Mastercard: Merendeel Latijns-Amerikaanse consumenten heeft crypto-ervaring Enquête Mastercard: Merendeel Latijns-Amerikaanse consumenten heeft crypto-ervaring
Hublot accepteert nu Bitcoin en andere crypto betalingen Hublot accepteert nu Bitcoin en andere crypto betalingen
Voyager krijgt lening van $500 miljoen van Alameda om storm rondom 3AC te overleven Voyager krijgt lening van $500 miljoen van Alameda om storm rondom 3AC te overleven
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten