Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Russische belastingdienst stelt voor crypto te gebruiken als betaalmiddel

Het ministerie van Financiën steunde het voorstel “gedeeltelijk”, maar voegde eraan toe dat het verder moet worden overwogen.

“Laat bedrijven met crypto betalen voor buitenlandse handel”

De belastingdienst van Rusland (FTS) heeft zich in het debat rond crypto-regulering in Rusland gemengd. De belastingdienst stelt namelijk voor om Russische bedrijven crypto als betaalmiddel te laten gebruiken bij internationale transacties.

Op woensdag meldde de lokale krant Izvestia dat de belastingdienst zijn feedback heeft achtergelaten op het ontwerp van het crypto-wetsvoorstel. Deze is voorbereid door het ministerie van Financiën. In zijn opmerkingen stelde het fiscaal agentschap voor om Russische bedrijven crypto te laten gebruiken voor bepaalde operaties:

“Bedrijven laten betalen voor goederen en diensten volgens buitenlandse handelscontracten en inkomsten van buitenlandse entiteiten ontvangen in digitale valuta.”

Het initiatief zou de geest van het voorgestelde kader fundamenteel kunnen veranderen. Eerder werd elke andere rol dan beleggen voor cryptomunten uitgesloten.

Cryptomunten gebruiken om sancties te omzeilen

De Russische belastingdienst heeft een duidelijk plan met crypto’s. Het doel is namelijk om de betalingsopties te diversifiëren die beschikbaar zijn. Zeker voor Russische bedrijven die zich bezighouden met internationale handel te midden van zware financiële sancties die aan het land zijn opgelegd.

De belastingdienst heeft naar verluidt ook gespecificeerd dat bedrijven verplicht zouden zijn om digitale valuta’s te kopen en verkopen via door Rusland gereguleerde crypto-wallets en exchanges.

Het ministerie van Financiën reageerde op de feedback van de belastingdienst en liet de markering ‘gedeeltelijk ondersteunen’ staan. De kwestie moet verder worden overwogen en besproken.

Op 8 april legde het Russische ministerie van Financiën de laatste hand aan het wetsontwerp met de titel ‘Over digitale valuta’ (ook bekend als het ‘cryptowetsontwerp’). Het en stuurde ter goedkeuring naar de regering. Een week later riep de voorzitter van de Russische Kamer van Koophandel en Industrie op tot samenwerking met Afrikaanse landen. Grensoverschrijdende verrekeningen zouden in crypto’s en digitale valuta’s van centrale banken mogelijk gemaakt worden.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom het Bitcoin niet lukte om boven de 25.000 dollar te blijven Dit is waarom het Bitcoin niet lukte om boven de 25.000 dollar te blijven
Bitcoin gaat nieuwe week in met hoogste weeksluiting sinds juni Bitcoin gaat nieuwe week in met hoogste weeksluiting sinds juni

Newsbit Gisteren 11:50 u leestijd 1 – 2 min

Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten