asia
Nieuws

RWA-protocollen naderen totale waarde van $8 miljard: Messari

De markt voor tokenisatie van real-world assets (RWA) schiet omhoog. In slechts een half jaar is de totale waarde van geblokkeerde tegoeden (TVL) in RWA-protocollen verdubbeld tot een verbluffende $8 miljard.

Deze spectaculaire groei wordt gedreven door toenemende interesse van beleggers in schuldgebaseerde beleggingen (obligaties) met hoge rendementen, en markeert een belangrijke stap voorwaarts in de integratie van traditionele financiën met de gedecentraliseerde wereld.

Explosieve groei voor tokenisatie

Protocollen voor tokenisatie van real-world assets (RWA) hebben het afgelopen jaar een explosieve groei doorgemaakt. De totale waarde van geblokkeerde tegoeden (TVL) in deze sector is naar een recordhoogte gestegen.

In een bericht van 1 mei aan X schreef blockchainanalyse- en onderzoeksbureau Messari dat de TVL voor RWA-protocollen op 26 april naar bijna $8 miljard was gestegen.

Het analysebureau meldde dat RWA-protocollen het afgelopen jaar een “opmerkelijke opleving” hebben doorgemaakt, en voegde eraan toe dat de groei van de sector is gedreven door een “voorkeur van de markt voor schuld gebaseerde, hoogrenderende beleggingen”.

Het cijfer van $8 miljard TVL sluit fiat-gesteunde stablecoins zoals Tether en USD Coin uit en omvat carry trade-protocollen, underwriting, rente genererende stablecoins, grondstoffen, effecten en protocollen voor tokenisatie van onroerend goed.

Sinds februari is de TVL in RWA-protocollen met bijna 60% gestegen.

RWA-protocol TVL is sinds februari met 60% gegroeid
RWA-protocol TVL is sinds februari met 60% gegroeid – Bron: Messari

RWA-protocollen tonen sterke groei ondanks lichte daling in TVL

Het decentrale financiële analyseplatform DeFiLlama meldde een iets lager cijfer van $6 miljard aan gecombineerde TVL voor RWA-protocollen. Het toont ook een monumentale groei van ongeveer 700% in protocol-TVL sinds begin 2023.

Opmerkelijk is dat de totale geblokkeerde waarde niet de enige metriek is die dit jaar een indrukwekkende groei heeft doorgemaakt.

Het aantal actieve gebruikers op RWA-protocollen is sinds februari ook gestegen, wat duidt op een toenemende populariteit van de sector onder kleinere retail gebruikers, volgens gegevens van Dune Analytics.

Protocollen zoals digitale koolstofmarktplatformen Toucan en KlimaDAO, en vastgoed tokenisatie protocol Propy hebben naar verhouding de meeste groei doorgemaakt in termen van actieve gebruikers.

Gestolen tokens en recordbedragen in getokeniseerde staatsobligaties

Getokeniseerde staatsobligaties hebben ook een enorme groei doorgemaakt, aangezien de rendementen hoog blijven in een omgeving van hoge inflatie en rentetarieven in de Verenigde Staten.

Op dit moment is er een recordbedrag van $1,29 miljard geblokkeerd in getokeniseerde Amerikaanse staatsobligaties en obligaties, aldus RWA.xyz. Dit cijfer is met 80% gestegen sinds begin 2024, voornamelijk gedreven door protocollen zoals Securitize en Ondo.

De recente prestaties van BlackRock’s op Ethereum gebaseerde Institutional Digital Liquidity Fund (BUIDL) – dat zojuist ‘s werelds grootste getokeniseerde staatsobligatiefonds is geworden – en het Franklin OnChain U.S. Government Money Fund (FOBXX) hebben sterk bijgedragen aan de groei van dit segment van de RWA-markt.

Tech nieuws

Big Brother op je pc: Microsofts ‘Recall’ filmt al je handelingen
Sony Music waarschuwt bedrijven voor misbruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal door AI
Google voegt krachtige AI toe aan zoekmachine, Gmail, YouTube en smartphones
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?