sam-bankman-fried
Hack

Sam Bankman-Fried op de pijnbank in zijn strafproces

De in opspraak geraakte oprichter van FTX, Sam Bankman-Fried (SBF), heeft gereageerd op een reeks vragen met betrekking tot beveiligingslekken tijdens het lopende fraudeproces tegen hem, dat volgde op de ondergang van FTX.

In de rechtbank heeft SBF uitgelegd dat Telegram, Slack en Signal de voornaamste communicatieplatforms waren die binnen FTX in gebruik waren.

SBF’s getuigenis over beveiligingsinbreuk

Volgens een reeks berichten op X (voorheen Twitter) heeft SBF verklaard dat er een beveiligingsinbreuk heeft plaatsgevonden waardoor FTX-gegevens zijn blootgesteld.

“Op het moment dat ons hoofdkantoor in Hong Kong was gevestigd, deden zich enkele beveiligingsproblemen voor. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat voormalige werknemers gegevens zouden kunnen hebben om ze aan een concurrent te verkopen,” gaf SBF aan.

SBF verduidelijkt dat er geen sprake was van een inbreuk op de kernsystemen van FTX zelf:

“Er is nooit een inbreuk op de kernsystemen van FTX geweest. Echter, derde partijen werden wel het slachtoffer van hacks,” voegde hij toe.

Rechter Kaplan heeft laten weten dat hij nog niet zeker weet of hij de juryleden voor het weekend naar huis zal sturen.

“Misschien stuur ik de juryleden morgen naar huis, maar het kan ook zijn dat ik dat niet doe,” verklaarde Kaplan, volgens berichten.

Voortdurende beschuldigingen

In het fraude-proces dat aanving in oktober, zijn er diverse ernstige aantijgingen geuit tegen SBF. Op 10 oktober kwam naar voren dat Caroline Ellison, de voormalige mede-CEO van Alameda Research, beweert dat SBF haar heeft gedwongen tot illegale activiteiten.

“Sam heeft mij opgedragen deze strafbare feiten te plegen,” verklaarde ze.

Tegelijkertijd onthulde Ellison in haar getuigenis dat SBF het doel had om toezichthouders aan te zetten tot “krachtig optreden tegen Binance”. Dit zou naar verluidt frustratie hebben gewekt bij de CEO van Binance, Changpeng “CZ” Zhao, die hierdoor publiekelijk reageerde via een tweet.

“We steunen geen individuen die heimelijk lobbyen tegen andere deelnemers in de industrie,” verklaarde hij.

Hack nieuws

Cryptoroof van $33 miljoen bij WazirX: Witwaspraktijken via Tornado Cash blootgelegd
Cryptocurrency-fraude zorgt in 2023 voor $5,6 miljard aan verliezen in de VS
Cryptoscams met Bitcoin ATMs stijgen 1.000% sinds 2020
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13