Samsung gaat crypto naar budget galaxy smartphones brengen


De Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant Samsung is van plan om cryptocurrency-opslag te gaan ondersteunen op zijn budget smartphones.


Samsung Galaxy S10

De smartphone-gigant heeft deze functie als eerst toegevoegd aan hun huidige vlaggenschip; de Samsung Galaxy S10. Nadat deze functie met veel succes is getest wil het bedrijf de barrières nog verder verlagen. Zo is het bedrijf van plan om het aantal Galaxy-modellen met ondersteuning voor diverse blockchain- en cryptocurrency-functies uit te breiden.

Deze smartphones gebruiken de Samsung Blockchain Key Store om hun persoonlijke crypto-sleutels veilig op te slaan. Hiernaast heeft Samsung zijn eigen wallet-platform ontwikkeld om Ethereum en ERC-20-tokens te ondersteunen. Verwacht wordt dat dit aanbod groter wordt in de loop van de tijd.


Meer producten

Hiernaast is het bedrijf van plan om op blockchain gebaseerde mobiele identificatiekaarten te lanceren. Hiermee is het naar verluidt al in gesprek met twee telecomreuzen, namelijk SK Telecom en Korean Telecom. Gezamenlijk willen de bedrijven een blockchain-identificatie systeem ontwikkelen.Eigen Blockchain

Samsung investeert op het moment veel in de blockchain-technologie. Er gaan geruchten rond dat het bedrijf bezig is met zijn eigen blockchain. Naar verwachting zou deze zijn gebaseerd op het netwerk van Ethereum. Bovendien is het van plan om zijn eigen digitale munt te introduceren.

Newsbit Telegram

Volg ons telegram kanaal en discussieer mee! @newsbit_crypto

JOIN Close